Vegard har fått 22.388 til å si nei til Utøya-film

Vegard Løkken (innfelt) engasjerer seg mot Netflix-filmen om Utøya-terroren.

Vegard Løkken (innfelt) engasjerer seg mot Netflix-filmen om Utøya-terroren. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vegard Løkken fra Eina har så langt samlet over 22.388 underskrifter i en nettprotest mot innspillingen av Netflix-filmen Norway om Utøya-terroren.

DEL

«Jeg synes personlig at dette er å dra det ALT for langt! Slutt å gi denne personen mer oppmerksomhet og løfte han fram! BOIKOTT netflix og skriv under!», skriver Vegard Løkken, som har startet underskriftskampanje mot filmen «Norway», hvor Anders Danielsen Lie skal spille Anders Behring Breivik. Nå vil han at folk skal boikotte strømmetjenesten.

– Altfor tidlig

«Nei til film om Anders Behring Breivik» heter underskriftskampanjen Løkken startet på underskrift.no.

Kampanjen har så langt over 22.300 underskrifter, og er delt nær 30.000 ganger på Facebook.

– Nå har vi brukt mangfoldige millioner skattekroner på den tosken allerede. Det er altfor tidlig å lage film om ham, det er fortsatt ferske sår. Dette vil ramme hardt ut over dem som var involvert og de som sto rundt, sier Løkken til VG, som først omtalte saken.

Til OA sier Løkken at det er medfølelsen med de pårørende og etterlatte som er årsaken til hans sterke engasjement.

Politisk aktiv

Han mener det bør ta minst 40–50 år før det lages en film om terroren på Utøya.

– Vi bør få alle fakta på bordet – få det på avstand. Familiene må få hentet seg inn. Terroristen er nok i media som det er og vi trenger ikke en slik film som vil gjøre ham mere profilert. Jeg har fått kritikk fra mange som mener det er riktig med en slik film nå, men jeg mener den bare vil gjøre vondt verre, mener Løkken, som er politisk aktiv.

Han sitter i styret for Vestre Toten Fremskrittsparti.

Viser til pressemelding

Leder Kristine Røyneland i Støttegruppen 22. juli ønsker ikke å kommentere saken overfor Oppland Arbeiderblad, men viser til en pressemelding støttegruppen sendte ut 30. oktober:

«Det har vært en del omtale om filmen til Paul Greengrass med arbeidsnavnet «Norway» denne uken. Pressemeldingen under er sendt ut i kveld fra produksjonsselskapet. Styret i støttegruppa vil ikke kommentere på filmen til media mens den er under innspilling. Støttegruppen understreker at vi ikke er involvert i produksjonen direkte. Vi er orienterte om filmen og innholdet i den og har blitt rådspurt tidlig i prosessen. Vi blir jevnlig orientert, og i den grad informasjon er mottatt hos oss, videreformidler vi den direkte til våre fylkeslag gjennom våre egne kanaler».

Artikkeltags