Vil bygge mer bredbånd i Vestre Toten

Artikkelen er over 1 år gammel

RAUFOSS: Vestre Toten kommune vil søke om midler til bredbånd sammen med Østre Toten.

DEL

Saken skal opp i formannskapet onsdag 11. april. I sakspapirene peker rådmann Bjørn Fauchald særlig fram behovet for bredbånd i Landheim-området, områdene rundt Einafjorden samt Smågarda/Børsvollvegen. Rådmannen er likevel kjent med at også andre områder i Vestre Toten har behov.

Vestre Toten har ikke tidligere søkt om midler, eller medvirket økonomisk, til bredbåndsutbygging for kommunens innbyggere. Den utbyggingen som har skjedd har vært basert på en utbygging av kommersiell. Men nå foreslår rådmannen at de to Toten-kommunene sammen søker Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) om penger. Finansieringen av en bredbåndutbygging er en kombinasjon av Nkom-midler, egenandel fra abonnenter, fylkeskommunale midler og kommunalt utbyggingstilskudd.

Rådmannen foreslår at formannskapet bevilger to millioner kroner til formålet. Samtidig ønsker Oppland fylkeskommune et spleiselag med kommunene for å øke utbyggingen av bredbånd i Oppland. Før påske inviterte fylkeskommunen kommunene i fylket for dialog og erfaringsutveksling.

– Det er positivt at mange kommuner møtte og var engasjerte. I Oppland har det så langt vært lite bygging av ny infrastruktur. Det er et stort behov for mer utbygging, både i bygdene og i bynære strøk. Et spleiselag er helt nødvendig for å gradvis nærme oss den utviklingen vi ønsker, sa Kjersti Bjørnstad (Sp), leder av komité for næring, miljø og klima. 

Artikkeltags