Varslersaken endte med forlik

LØSTE SEG: Styreleder Bente Mejdell, her med SI-dirktør Morten lang-Ree, bekrefter til DM at saken er løst ved et forlik. ARKIVBILDE

LØSTE SEG: Styreleder Bente Mejdell, her med SI-dirktør Morten lang-Ree, bekrefter til DM at saken er løst ved et forlik. ARKIVBILDE Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Dagens Medisin (DMN) melder at den omtalte varslersaken likevel ikke kommer for retten. Fire dager var avsatt i Oslo tingrett denne måneden. Men sist torsdag kom partene fram til en forliksavtale.

Mente seg urettmessig behandlet

Tidligere advokat for Sykehuset Innlandet, Bente LaForce, mente seg urettmessige behandlet etter at hun varslet om kritikkverdige forhold i helseforetaket.

Det var i 2011 hun i brevs form varslet om dårlig ledelse, mangelfull saksbehandling og brudd på arbeidsmiljøloven innen psykisk helsevern. Følgene var at daværende divisjonsdirektør for psykisk helsevern måtte gå, og at SI-styret bestilte granskning av administrerende direktør Morten Lang-Ree. Granskningen frikjente direktøren, men LaForce kritiserte at granskningen ble gjennomført av foretakets egen advokatforbindelse.

Opprettet personalsak

I etterkant ble det opprettet personalsak mot LaForce. Hun mente seg derfor utsatt for urettmessig gjengjeldelse av helseforetaket, og saksøkte sin tidligere arbeidsgiver.

– Jeg opplevde at sykehuset kom meg i møte kort tid før hovedforhandling. Innholdet i forliket er konfidensielt, men det har vært viktig for meg at det skulle inneholde en dimensjon som går ut over det økonomiske, sier LaForce til DMN.

Styreleder i Sykehiset Innlandet, Bente Mejdell, sier til Dagens Medisin at hun er fornøyd med at saken fikk en forliksløsning.

Artikkeltags