Farevarsel: I morgen kan det komme 30-50 millimeter regn på seks timer

Det er ventet mellom 30 og 50 millimeter på seks timer, melder Meteorologisk Institutt.

Det er ventet mellom 30 og 50 millimeter på seks timer, melder Meteorologisk Institutt. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Meteorlogisk institutt varsler at det lokalt kan komme mye regn i Oppland torsdag ettermiddag og kveld.

DEL

Farevarselet er satt til gult nivå, noe som betyr at nedbørsmengdene kan være utfordrende og at man bør være oppmerksom.

Nedbørsmengdene fører til at det er fare for overvann i tettbebygde strøk.

Varselet gjelder for fylkene Rogaland, Agder, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark.

– Vurder behov for forebyggende tiltak, skriver Meteorologisk institutt.

Fortsatt sommer

Østlandet og Sørlandet får regnbyger flere steder fredag og lørdag. Søndag og mandag blir det lettere vær over østlandet, bortsett fra helt nord i Oppland og Hedmark.

– Da ser det ganske bra ut over hele fjøla bortsett fra enkelte byger helt nord i Oppland og Hedmark, sier statsmeteorolog Magni Svanevik i Meteorologisk institutt.

Det blir rundt 20 grader fra helgen og ut uka, og kanskje litt kjøligere jo lenger vest man er.

– Det er fortsatt sommer. Mange kan få temperaturer på over 20 grader. Det blir absolutt noen fine dager framover også, sier hun.

Mer regn

Utover tirsdag kommer et nytt lavtrykk innover fra Vestlandet med nedbør over hele Øst- og Sørlandet. Det vil henge igjen også onsdag, men det torsdag blir det bedring.

– Dette andre bygeværet går relativt fort forbi. Men det kan nok komme litt nedbør i Hedmark og Oppland og vest i Agder onsdag og torsdag. Tross for bygevær, kan det bli klart og fint innimellom. Det er ikke sånn at det bare høljer ned, trøster meteorologen.

I forbindelse med det siste lavtrykket som passerer tirsdag og onsdag, kan det blåse inn Oslofjorden og kysten av Telemark med stiv kuling fra sørvest.

Hele landet

– Hele landet blir preget av lavtrykkene som begge kommer fra sørvest, sier Svanevik.

Hun understreker at noen ønsker seg regn og er glad for det.

– Skogbrannfaren er avblåst nå, og det er bra. Det er fortsatt lokal skogbrannfare noen plasser i Sør-Norge, men vi har ikke noe generelt varsel for et større område lenger. Og det ser ut som det skal holde seg sånn. Hvis det fortsetter å regne framover blir bakken gjennomfuktet. Det betyr rotbløyte, sier Svanevik.

Det kaldeste punktet i landet blir trolig på Juvvasshø i Oppland som ligger på 1894 meter. Her er det muligheter for minusgrader mot slutten av den kommende uka.

– Vi vil nok komme relativt nært frost enkelte netter, og det er sikkert allerede noen som har opplevd frost på bilen om morgenen. Men det er ikke noen store områder som får minusgrader. Trolig kan det bli 2 eller 3 plussgrader noen steder.

Artikkeltags