Kjellere fylles og biler står fast i flom på Østlandet

Store nedbørsmengder på Østlandet lørdag.

Store nedbørsmengder på Østlandet lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Regnet som høljer ned på Østlandet lørdag fyller kjellere og stenger en rekke veier. Politiet ber folk kjøre forsiktig – eller helst la bilen stå.

Mange biler er blitt fanget av vannet, og brannvesenet rekker ikke å tømme alle hus for vann. Store nedbørsmengder kom på kort tid lørdag morgen, slik at grøfter og avløp ikke greide å ta unna alt vannet.

– Det renner vann inn i kjellere over hele Oslo. Vi har sprengt kapasitet nå, ta kontakt om noen timer, tvitrer Brann- og redningsetaten i byen.

De ber folk kontakte forsikringsselskapene.

– Skadesaneringsselskaper jobber på høygir for alle forsikringsselskapene for å fjerne vann og rydde opp, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonsrådgiver i If, til NTB.

Stengte hovedveier

E6 ved Abildsø ble stengt i sørgående retning lørdag formiddag, og i en periode var E18 også stengt ved Framneslokket.

I Asker og Bærum ble en rekke veier og underganger stengt allerede tidlig lørdag morgen, og Askerbanen måtte også stenge på grunn av flommen.

Også i Buskerud skapte nedbøren problemer. Lørdag morgen skrev Drammens Tidende at Tuverudveien i Lier var stengt, og at det flere steder lå grus og jord i veibanen.

Store nedbørsmengder på Østlandet lørdag.

Store nedbørsmengder på Østlandet lørdag. Foto:

Politiet i Oslo melder på Twitter om store vannansamlinger på og i tunnelen ved Framnes på E18, og ved 12.30-tiden ble veien stengt.

Nedbøren kommer til å gi seg utover dagen, og Yr har lagt ut et kart hvor man kan følge med på hvor regnværet beveger seg.

Bilulykke

Politiet i Asker og Bærum melder på Twitter om at flere biler står fast i vannmassene, og en kvinne ble kjørt til sykehuset etter å ha mistet kontroll over bilen på E18 ved Asker inn mot Oslo. Kvinnen kjørte inn i autovernet, og politiet regner med at årsaken til ulykken er vannplaning.

Store nedbørsmengder på Østlandet lørdag.

Store nedbørsmengder på Østlandet lørdag. Foto:

Både politi og veivesen ber folk om å kjøre spesielt forsiktig for å unngå vannplaning.

Oversvømte kjellere

Budstikka melder om store mengder vann blant annet på Bekkestua, og brannvesenet må rykke ut til oversvømte kjellere rundt om i både Akershus og Buskerud.

Romerike 110-sentral melder også om oversvømmelser på Lørenskog.

– Ved lunsjtider, rundt klokka 12 og 13, bør det verste være over. Det kan være at det henger igjen noen byger da, men det blir ikke like intenst som det vi har nå, sier Vibeke Thyness, statsmeteorolog, til avisen. (©NTB)

Artikkeltags