Politiet ber hundeeiere skjerpe seg

Pass på: - Skal du ha med hunden i bil på disse varme dagene, er det viktig at du tenker på hvordan du parkerer, og at hunden får både luft og vann. (Illustrasjonsfoto: Anne Gro Christensen)

Pass på: - Skal du ha med hunden i bil på disse varme dagene, er det viktig at du tenker på hvordan du parkerer, og at hunden får både luft og vann. (Illustrasjonsfoto: Anne Gro Christensen) Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet i Sørøst politidistrikt ber hundeeiere skjerpe seg etter å ha fått flere meldinger om hunder som blir etterlatt i varme biler.

DEL

(Ringerikes Blad) – Det er viktig å være ekstra varsom i dette varme været. Hvordan vi parkerer, at hunden får luft og vann, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i Sørøst politidistrikt til VG.

Politidistriktet dekker fylkene Buskerud, Vestfold og Telemark.

Lørdag la de ut en melding hvor de skrev at de jevnlig får inn melding om hunder i varme biler, samt hundeeiere som ikke respekterer båndtvangen. «Hundeeiere: Skjerp dere!!!» er meldingen fra politiet.

– Vi prøver å reise ut på alle oppdragene vi kan. I noen tilfeller ringer vi eier, og vi har også måttet ta oss inn i biler for å sikre at hundene har det bra. På dagtid får vi meldinger av vitner som er bekymret for hunder som peser inne i biler, sier Groth til avisa.

I de verste tilfellene har det endt med anmeldelse av eier.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken