Kraftig vind gir problemer på Østlandet

Fredrikstad  20161226.
Det er høy vannstand og flere biler står under vann ved Fjeldberg i Fredrikstad andre juledag i forbindelse med ekstremværet "Urd".
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Fredrikstad 20161226. Det er høy vannstand og flere biler står under vann ved Fjeldberg i Fredrikstad andre juledag i forbindelse med ekstremværet "Urd". Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto:

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Vind opp mot sterk storm gir problemer på Østlandet onsdag formiddag. Det er også meldt om ekstra høy vannstand mange steder, noe som vil øke torsdag, både på Østlandet og Vestlandet.

Flere ferger er blitt innstilt som følge av uværet. Det gjelder blant annet forbindelsen mellom Horten og Moss, der fergeselskapet Bastø-Fosen melder at all trafikk er innstilt inntil videre.

Vegtrafikksentralen melder at Oslofjordtunnelen er nærmeste alternativ.

Også fergene til Color Line som trafikkerer strekningen mellom Sandefjord og Strömstad er innstilt inntil været bedrer seg.

Ved 11-tiden meldte Bane NOR at togstrekningen mellom Spikkestad og Asker er stengt etter at et tre falt over sporet.

Fikk tre over seg

Øst politidistrikt opplyser at stormen skaper problemer også på land. Én person ble skadd etter å ha fått en gren over seg, etter det politiet karakteriserer som ren uflaks.

– Ulykken skjedde i Skogbrynet i Moss da en gren blåste ned og traff en mann i hodet. Han har fått et stort sår i hodet og ble fraktet til Sykehuset Østfold Kalnes med det som beskrives som større personskader, sier operasjonsleder Runar Eriksen til Moss Avis.

Politiet i Søndre Buskerud melder om en flygende trampoline på Hurumlandet. I samme område har et tre blåst over veien på fylkesvei 11 mellom Sætre og Røyken.

Politiet regner med at det vil komme inn flere meldinger til dem utover dagen i forbindelse med uværet.

OBS-varsel

Meteorologisk institutt har også sendt ut OBS-varsel langs Østfoldkysten for torsdag. Årsaken er at det er ventet høy vannstand i Oslofjorden, mellom 70 og 100 centimeter høyere enn oppgitt i tidevannstabellene.

– Det er sterk kuling enkelte steder innover Oslofjorden. Da rusker det godt, og det er også friskt og vått godt innover land. Det vil også fortsette med nedbør og vind utover dagen, men vinden er nok sterkest på formiddagen, sier statsmeteorolog John Smits til NRK.

I Asker og Bærum anmoder politiet båteiere om å undersøke båter og fortøyninger.

Foreløpig har det ikke kommet inn noen meldinger om problemer knyttet til høy vannstand, men både vinden og nedbøren vil fortsette utover dagen.

Også på Vestlandet og i Midt-Norge er det meldt høy vannstand utover dagen og på torsdag. Vannstanden på Vestlandet sør for Stad kan nå sitt høyeste på 20 år, og Meteorologisk institutt har derfor kommet med et ekstremværvarsel. (NTB)

Artikkeltags