Gå til sidens hovedinnhold

Lover utevær i høstferien

Artikkelen er over 4 år gammel

Kommende helg kan folk på Østlandet fortsatt nyte sola, men temperaturene blir ikke like behagelige som tidligere i uken. I Midt-Norge og i Nord-Norge blir det grått og kjølig helgevær.

Statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe slår fast at det er folk på Østlandet og i Telemark som har mest grunn til å glede seg over det kommende helgeværet. Det blir nemlig sol størstedelen av helgen.

– Det blir ganske fint helgevær mange steder i Norge, spesielt i Sør-Norge med sol både på fredag, lørdag og søndag. Det er et høytrykk som bygger seg opp og sørger for fint vær, sier Alsvik Walløe til NTB.

Noe kjøligere

Helgen vil nok bli kjøligere enn det har vært de siste dagene, og i østlandsområdet vil det ikke blir varmere enn rundt 13-14 grader.

Walløe har imidlertid gode nyheter om høstferieværet. Han har knapt en sky å by på når han forteller om det mange av oss har i vente.

– På Østlandet er det egentlig fint allerede. Og kanskje varer finværet lenge, sier han med et smil.

Men skal du til fjells må du være obs, advarer meteorologen.

Må ha vinterdekk i fjellet

De som kjører bil over høyfjellsovergangene i Sør-Norge må være godt skodd. For her har det kommet snø de siste dagene og det kan være glatt.

– Legg om til vinterdekk om du skal over fjellet i helgen, sier Vegvesenet

Kontrastene i værnorge er store akkurat nå, for mens Østlandet har sol, er det vind og regn som regjerer i vest. Og kommer du høyt nok opp er det altså snø som faller.

– Nedbøren vil gi seg på lørdag, selv om det kan henge igjen noen byger, sier meteorologen til yr.no.

Høytrykk over hele Sør-Norge

På søndag begynner et herlig høytrykk å bygge seg opp over Sør-Norge, og da blir været bra både i øst og vest.

Når sola slipper til blir det god varme på dagtid. Kanskje litt kjøligere enn vi er vant med fra de siste ukene, men det blir likevel ikke kaldt til å være oktober, melder Meteorologisk Institutt.

Med skyfri himmel kan imidlertid nettene bli kalde. Du kan oppleve nattefrost både på fjellet og i indre strøk av lavlandet.

Det store spørsmålet nå er hvor lenge høytrykket blir liggende.

– Akkurat det er litt usikkert. Noen prognoser sier til og med torsdag. Men kanskje varer det også frem til neste helg, sier meteorologen håpefullt.

 

Kommentarer til denne saken