Gå til sidens hovedinnhold

E6 åpnet igjen mellom Kvam og Frya

Artikkelen er over 4 år gammel

E6 gjennom Gudbrandsdalen var store deler av mandag morgen og formiddag stengt mellom Kvam og Frya på grunn av store nedbørsmengder.

Flere steder har nedbørsmengdene skapt trøbbel. I Sør- Og Nord-Fron jobber de på spreng for å holde vegene farbare.

Hele E6-strekningen mellom Frya og Kvam var stengt mandag morgen og formiddag.

– E6-en er fortsatt stengt på grunn av flom. Det er noen store bekker som har gått over sine bredder. Det jobbes med mellom seks og åtte gravemaskiner på stedet nå, forteller Stian Brenden i entreprenørselskapet med samme navn, som har vedlikeholdskontrakt med Statens vegvesen i Nord-Gudbrandsdalen, skriver GD mandag morgen.

Han anslår at det kan ha kommet opp mot 70 millimeter nedbør i løpet av natta.

Litt før klokka 10 meldte Vegtrafikksentralen om at Teigkamptunnelen er åpnet for trafikk, men at Hundorptunnelen fortsatt var stengt.

Klokka 12.16 er E6 åpen for trafikk.

Regnværet skaper problemer flere steder i landet

Uvær og store nedbørsmengder har ført til oversvømmelser, stengte veier og brann flere steder i Sør-Norge.

– Regnet har ført til flere hendelser for politi og nødetater i natt. Det er store vannmengder, som fører til oversvømmelser av hus og kjellere, sier operasjonsleder Kai Henning Myklebust i Vest politidistrikt til NTB.

Flere veier i Sogn og Fjordane er stengt, blant annet E39 vest for Reeb, fylkesvei 692 i Gloppen og fylkesvei 725 mellom Utvik og Moldreim.

OBS-varsel

– Det har kommet 70 millimeter med nedbør, og det har gått hardt utover kommunale veier og fylkesveier, sier driftsoperatør Tom Erik Amundsen i Sør-Fron kommune til NRK.

Søndag ble det utstedt OBS-varsel for Hedmark, Oppland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag. Det ble advart om kraftige regnbyger og fare for lokale oversvømmelser.

– Nå er det bare å berge det som berges kan. 4–5 gravemaskiner jobber på spreng og graver for å få vannet vekk, sier Amundsen.

Tross at veier er blitt vasket bort og elver har rent over sine bredder, er ingen personer evakuert i distriktet.

Kommentarer til denne saken