Ventet like mye lyn i dag

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Vakthavende meteorolog Marit Berger hos Meteorologisk institutt opplyser at vi vil se liknende bygevær fredag som i går fra ettermiddagen av.

–   I dag kan det fort bli litt som gårsdagen. Det vil komme en del regn- og tordenbyger i løpet av ettermiddagen. Lokalt kan det være ganske kraftige byger, sier hun.

Det ble sendt ut OBS-varsel for kraftige regnbyger og tordenvær torsdag. Meteorologen er avventende til om det vil bli sendt ut fredag.

– Vi må se an om vi kommer til å sende ut OBS-varsel. Men selv om det ikke er noe varsel ute, er det potensial for kraftige byger lokalt, sier Berger.

Torsdagens nedbør er ikke av særlig betydning for skogbrannfaren.

– Nei, det har egentlig ikke det. Skogbrannfaren har gått ned fra meget stor til stor enkelte steder, men det er fortsatt veldig tørt. Problemet med bygene er at de er såpass lokale og små i omfang, og hjelper dessverre ikke nok, sier hun.

Berger sier videre vi tross alt er heldige fordi det har vært relativt lite vind i det siste. Sterk vind og skogbrann er ikke en bra kombinasjon.

Bygeværet vil fortsette gjennom helgen, og roe ned gradvis på søndag.

– Det ser ut til at det både i dag og i morgen er bygevær som gjelder. Fra søndag og utover vil det bli mindre nedbør, sier hun.

Fortsatt varmt

Temperaturmessig vil vi se en reduksjon i forbindelse med helgens byger, men at dette vil stige utover. Tørkesituasjonen ser derfor ut til å vedvare.

– Varmen holder stand. Det er litt lavere temperaturer de neste dagene i forbindelse med nedbøren, vi kan vente oss rundt 20 grader fredag og lørdag. Men vi vil nok se at den går opp mot 25 igjen fra søndag og utover, sier hun.

– Det er ikke så store endringer i værsituasjonen – det er varmt og tørt som gjelder framover, med noen få unntak hvis det innimellom kommer byger.

Artikkeltags