Gå til sidens hovedinnhold

Se «Valgbar» direkte klokka 20.30

Artikkelen er over 4 år gammel

Oppland Arbeiderblad gjentar suksessen fra forrige valg og inviterer til TV-sendt «Valgbar» på Fahlstrøm Bar og Grill onsdag kveld.

Den aller siste sjansen til å overbevise vaklende velgere får våre lokale partitopper onsdag kveld. Fra barkrakkene på Fahlstrøm Bar blir det politisk debatt – direkte på OA-TV.

– Ja, vi gjentar det både vi og publikum opplevde som en suksess ved valget i 2015. Den gang var det kommunevalg, nå er det nytt storting som skal velges. Og gjennom mine 30 år som journalist og redaktør i Oppland Arbeiderblad har jeg vel knapt opplevd et mer spennende valg enn i år, forteller redaktør og programleder onsdag kveld, Arne Næss.

– Men kun for abonnenter på OA-TV?

– Ja, men det er gratis å komme på Fahlstrøm, og det er kanskje en gylden anledning til å tegne et digitalt abonnement. Det får du faktisk for kun fem kroner!

– Fem kroner?

– Ja, et supertilbud nå i valgkampen.

Direkte TV

– Og dette blir direkte TV?

– Ja vi går på lufta presis klokka 20.30 og kjører sending fram til 22.00.

– Hvem sitter på barkrakkene?

– Stjernelaget. Det vil si at de politiske partiene har bebudet at de sender sine førstekandidater til årets stortingsvalg. Fra de «blåblå" kommer Høyres stortingspresident Olemic Thommessen og fra Fremskrittspartiet håper vi det blir Morten Ørsal Johansen. Fra sentrum kommer Senterpartiets Ivar Odnes, Venstre med byens egen Ketil Kjenseth, mens Kristelig Folkeparti kommer med Hilde Ekeberg. Miljøpartiet de Grønne sender sin førstekandidat Ingvild Kessel fra Lillehammer. Derfra kommer også Rødts førstekandidat Turid Thomassen. Arbeiderpartiet stiller med sin toppkandidat og tidligere statsråd Rigmor Aasrud, mens SV selvfølgelig byr på byens egen Hans Olav Lahlum. Så publikum, forhåpentligvis «stinn brakke», kan vente seg en debatt fylt av kunnskapsrike debattanter.

Publikum

– Vil publikum få anledning til å stille spørsmål?

– Ja. Vi legger opp til fem temaer, skole/utdanning, samferdsel, helse, økonomi og innvandring. Etter hver at disse temaene slipper vi til publikum hvor de kan stille enkelte politikere konkrete spørsmål. Det blir ikke tid til lange utredninger eller politiske innlegg fra publikum, men forhåpentligvis gode problemstillinger/spørsmål som virker avklarende, forklarer Næss.

– Og du skal forsøke å avsløre mest mulig i løpet av kvelden?

– Egentlig ikke. Jeg er mer opptatt av å få fram ulikhetene blant partifloraen og forhåpentligvis gi både publikum på Fahlstrøm og TV-titteren nyttig informasjon før de skal gå til valgurnene søndag eller mandag, avslutter redaktør Arne Næss.

Kommentarer til denne saken