Bolsonaro vant valget i Brasil

Brasils øverste valgdomstol har erklært at høyreorienterte Jair Bolsonaro er valgvinner og landets neste president. Han fikk nærmere 56 prosent av stemmene.

Bolsonaro er beryktet for sine nedsettende kommentarer om kvinner og homoseksuelle og for rasistiske kommentarer om svarte. Kritikere har beskrevet ham som en trussel mot Brasils demokrati.

Verste valgresultat for Merkels parti på 50 år i Hessen

Statsminister Angela Merkels parti CDU fikk bare 27 prosent av stemmene under delstatsvalget i Hessen søndag. Koalisjonspartner De Grønne fikk 19,8 prosent.

Det innvandringsfiendtlige partiet Alternativ for Tyskland (AfD) fikk 13,1 prosent av stemmene og får dermed nå plass i det eneste av landets delstatsparlamenter hvor de så langt ikke var representert.

188 om bord indonesisk fly som styrtet minutter etter takeoff

Et passasjerfly fra flyselskapet Lion Air har styrtet minutter etter avgang fra den internasjonale flyplassen i Jakarta i Indonesia. Lion Air er et av de største lavprisselskapene i Indonesia.

Rogaland topper med flest krefttilfeller i landet

Flere enn 33.000 personer ble syke av kreft i Norge fjor, viser tall fra Kreftregisteret. Rogaland er fylket med mest kreftsykdom.

Det er Kreftregisterets nye oversikt som viser antallet krefttilfeller de siste fem år. I 2017 ble det registrert 33.564 nye kreftdiagnoser, og totalt lever det nå flere enn 270.000 personer i Norge som har eller har hatt kreft.