Valdresflye stengt – julestorm på vei

Artikkelen er over 4 år gammel

Kraftig vind, snø og snøfokk vil torsdag og fredag gi vanskelige kjøreforhold i Sør-Norge. Flere fjelloverganger er allerede stengt.

DEL

Fylkesveg 51 over Valdresflye er blant de som allerede er stengt på grunn av uvær, melder Veitrafikksentralen litt før klokka 13.30 torsdag.

Det vil bli gjort en ny vurdering klokka 10.00 fredag.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel i elleve fylker på grunn av den forventede julestormen som er i anmarsj. Når det i tillegg er meldt en god del nedbør i lavere strøk ,betyr det at nedbøren kommer som snø i høyere strøk der fjellovergangene befinner seg. Kombinasjonen vind, snø og dårlig sikt betyr stengte fjelloverganger og lange køer av bilister som er på vei hjem til jul.

– Det snør tett enkelte steder, og utover dagen er det ventet at vinden skal øke. Da er det fare for at flere fjelloverganger blir kolonnekjørt eller stengt, sier trafikkoperatør Kjetil Larsen ved Vegtrafikksentralen til Bergensavisen.

Tidlig på formiddagen torsdag er det allerede kolonnekjøring over riksvei 7 over Hardangervidda, mens både riksvei 13 over Vikafjellet og fylkesvei 50 mellom Aurland og Hol er stengt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken