Sigmund tar deg med på en siste tur på Valdresbanen

GODE MINNER: Lok-fører Sigmund Rosenberg skal dele sien historier fra 40 på Valdresbanen på dokka søndag.

GODE MINNER: Lok-fører Sigmund Rosenberg skal dele sien historier fra 40 på Valdresbanen på dokka søndag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Du trodde sikkert det var for seint å kjøre Valdresbanen. Nå kan du bli med på en togtur gjennom lok-fører Rosenbergs minner langs linja.

DEL

Lokomotivfører Sigmund Rosenberg jobbet på Valdresbanen i en mannsalder. Fra 1950 til banen ble lagt ned 31. januar 1988. Han fyller 90 år i mai og søndag kan du være med på hans reiser langs skinnegangen. I utgangspunktet skulle arrangementet holdes inne på Dokka stasjon, men på grunn av ventet bra oppmøte er det flyttet til lokstallen, på samme stasjon søndag 15. april.

Det er Torpa/Nordre Land frivilligsentral og Land Folkeakademi som står bak organiseringen av begivenheten.

Stiller i uniform

Rosenberg skal fortelle sine egne historier fra Valdresbanen. Han har skrevet en del sanger og dikt og skal også framføre dette. Det er varslet at det vil være et visst tilsnitt av humor og en skal ikke se bort fra at det blir plass til noen vitser.

Den erfarne lokføreren er en aktiv pensjonist. Han deltar i ulike grupper på Dokka og liker å fortelle historier og det sies at han er en god forteller.

Fra arrangørenes side meldes at Rosenberg har ivret for denne aftenen i lang tid. Det blir kun en forestilling og hovedpersonen stiller naturlig nok i full uniform.

Mer musikk

I tillegg til Rosenbergs beretninger skal du få oppleve litt musikk fra Erland Jensen fra Villslusk, Roy Strandbakke er konduktør selv og deltar med bass og sang og Jan Biribakken skal traktere trekkspillet.

Det vil også bli utstilling av både eldre og noe nyere bilder fra Valdresbanens venner.

Artikkeltags