Ønsker seg flere barn i bakken, gir bort sesongkort

GRATIS: Valdres Alpinsenter lokker med gratis heiskort til alle unge innbyggere til og med 14 år. Foto: Valdres Alpinsenter

GRATIS: Valdres Alpinsenter lokker med gratis heiskort til alle unge innbyggere til og med 14 år. Foto: Valdres Alpinsenter

Valdres Alpinsenter strekker seg langt for å skaffe seg flere brukere. Nå lokker de med gratis sesongkort til barn og unge opp til og med 14 år.

DEL

Forutsetningen er at du er innbygger i Nord-Aurdal.

– Vi ser en tendens til at de unge ikke bruker bakkene. For noen blir det rett og slett for dyrt. Hvis en hel barnefamilie skal kjøpe sesongkort, så blir det dyrt. For dyrt for noen, sier daglig leder Harald Kulhuset til OA.

Dette er grunnen til at de nå har valgt å lokke barn og unge med gratis sesongkort.

– Vi synes jo det er fint at de unge kommer seg ut på ski. Eller at de bare kommer seg ut. Alt er bedre enn å sitte inne, mener Kulhuset.

Han tror at de som er mye ute på ski når de er unge, også vil velge dette når de blir eldre. Følgelig er tilbudet et resultat av en langsiktig tanke.

– Hvor mange har slått til ?

– Vi har hatt tilbudet ute en måneds tid, og har registrert 60-70 som har fått kort hittil. Men vi håper på 2-300 innen tilbudet går ut 1. desember, sier Kulhuset.

Hvis såpass mange slår til, mener Kulhuset dette vil ha betydelige ringvirkninger på alt fra de unges interesser, og at Valdres Alpinsenter på sikt vil få flere brukere.

De har ikke plukket ideen helt av eget hode. Flere andre skianlegg gjør det samme.

– Det spesielle er at vi strekker aldersgruppa såpass høgt. Vi gir gratis kort til og med det året de fyller 14, sier Kulhuset.


Artikkeltags