– Hovedfokuset vårt er et sosialt, informativt og hyggelig arrangement hvor det viktigste er å delta, sier initiativtaker Kristine Olasdatter.

– Før start inviterer vi til felles oppvarming ved hjelp av Valdres Treningssenter. Etter løpet åpner Gomobu Fjellstue dørene.

Løpet er rundt åtte kilometer langt, det er ikke tidtaking av årets løp.

– Halvparten av billettinntektene går til å støtte Rosa Sløyfe-aksjonen og Kreftforeningen/Brystkreftforeningens arbeid i kampen mot brystkreft. Interessen og tilbakemeldingene siden vi gikk ut med det på Facebook på lørdag formiddag har vært veldig positiv, og vi håper at så mange som mulig blir med å løpe for en god sak, forteller hun.

Løpet er selvsagt er selvsagt åpent for både kvinner og menn.

Initiativtaker Kristine Olasdatter først tok kontakt med Brystkreftforeningen i midten av august om et samarbeid. Rosa Sløyfe-aksjonen arrangerer seks offisielle løp i landets største byer i oktober i år, men ingen i Oppland.

– Det er det på tide på gjøre noe med Valdres. De kom litt sent på banen til de offisielle løpene, men har inngått et samarbeid med Kreftforeningen om bruk av varemerket/logo/navn og liknende. Løpet arrangeres derfor av Kommunikasjonsbyrået Wondermo AS, der Olasdatter er daglig leder i samarbeid med Toten Treningssenter avdeling Valdres og daglig leder Tone Eggum.