Det var Vibeke Skofterud, den tidligere landslagsløperen i langrenn, som omkom i vannscooterulykken i Arendal søndag, opplyser politiet i Agder.

Skofterud ble 38 år gammel.

Politiet meldte om hendelsen like før 12.30 søndag.

– Vedkommende ble funnet 11.35 på land på en holme rett utenfor Hove camping. En vannscooter ble funnet like i nærheten. Den omkomne ble umiddelbart undersøkt og erklært død på stedet av nødetatene, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker i Agder politidistrikt til NTB.

På sin Instagram la Vibeke Skofterud lørdag kveld like før klokken 20 ut en såkalt story hvor hun og en venninne smilende kjører vannscooter på vei til Pollen i sentrum av Arendal, skriver VG.

Der spilte blant andre Julie Bergan, Madcon og Mkeem under festivalen Canal Street.

I senere oppdatering sitter Skofterud og venninnen i solen og hører på konsert.

Kun timer senere ble hun meldt savnet.

Politiet bekrefter til VG at det var familien som meldte henne savnet klokken 01. Politiet mener hun var alene på vannscooteren da ulykken skjedde, men ønsker ikke å kommentere detaljer fra etterforskningen på nåværende tidspunkt.

Vibeke Skofterud, fra Slitu i Eidsberg, var i en årrekke en av Norges mest profilerte langrennsløpere.

Høydepunktet kom kanskje under OL i Vancouver i 2010, da Skofterud vant stafettgull sammen med Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen.

Året etter fulgte hun opp med stafettgull under VM i Holmenkollen. I

tillegg var hun med på stafettlaget som vant gull i 2005.

Skofterud ga seg som langrennsløper i 2015, men hun forlot ikke miljøet. Under vinterens OL i Sør-Korea jobbet hun som langrennsekspert for Discovery.