Ulven som ble skutt i Vang kom fra Sverige

lang vandring: Denne unge hannulven som ble skutt i Vang i juni, hadde vandret fra et revir ved Mora i Sverige. Foto: Ole Knut Steinset/SNO

lang vandring: Denne unge hannulven som ble skutt i Vang i juni, hadde vandret fra et revir ved Mora i Sverige. Foto: Ole Knut Steinset/SNO

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Den unge hannulven som ble skutt i Vang tidlig i juni, kom fra Mora i Sverige.

Dermed bekrefter DNA-analysen den teorien som synes å gjelde stadig flere unge hannulver som vandrer langt inn i Norge.

Ole Knut Steinset i SNO sier at denne ulven har vandret ut av et revir ved Mora, som ligger midt i Sverige, rett øst for Elverum. Det var denne ulven som først ble sett av flere bilister ved Vinstervatnet og seinere ved Bygdin første uka i juni. Helga etter ble den skutt av en kommunal jeger i Vang, etter at den hadde drept flere sauer på innmarksbeite.

Ulven som seinere i år ble felt i Fron, kom fra Djurskogreviret, som ligger mye tettere på grensa til Norge, ved Rømskog. Også denne er slått fast gjennom DNA-prøvene som er tatt av denne ulven.

Steinset sier at dette er de to resultatene av DNA-prøver som foreligger så langt. I løpet av neste uke skal mer DNA-materiale på ulv være analysert, sier han.

Unge hannulver som forlater reviret sitt og vandrer inn i Norge, går ofte en usikker skjebne i møte. En ulv ble tidlig i sommer ihjelkjørt av toget på Gjøvikbanen.

Artikkeltags