Gå til sidens hovedinnhold

Ulven er omringet

Artikkelen er over 8 år gammel

De kommunale jaktlagene og frivillige saueeiere har i formiddag klart å omringe området hvor en ulv befinner seg. Nå venter de på assistanse fra helikopter.

– Klarer vi ikke ta ut ulven nå, klarer vi det aldri, sier leder i Øystre Slidre sau og geit, Arnfinn Beito. Han er en av 50–60 personer som nå sitter på post i fjelltraktene mellom Øystre Slidre og Fron.

Ulven som har herjet i saueflokkene i området i flere uker, ble observert av en jeger klokken 06.00 i dag tidlig.

Omringet

De kommunale jaktlagene fra Øystre Slidre, Sør og Nord-Fron – samt frivillige saueeiere – har derfor omringet det aktuelle området nå. Beito mener at det er svært sannsynlig at ulven befinner seg der fortsatt.

– Den har vært her tidligere i helga, og den ble observert i dag tidlig. Den må ha en slags tilknytning til området, så den har nok ikke rukket å forsvinne, mener han.

Venter på helikopter

I dette øyeblikk venter jegerne på at statens naturoppsyn skal få klarsignal til å sette inn helikopter med spesialtrent skytter. Den vil ifølge Beito trolig komme ganske snart.

Om dette vil gi resultater, er imidlertid usikkert. SNO har tidligere uttalt til OA at bruk av helikopter i ulvejakt på barmark er svært krevende.

Ferdselsforbud i fjellet

Nå i timene som omringingen og den potensielle helikopterjakten pågår, har politiet opprettet ferdselsforbud i de berørte områdene. Det ønskes ikke at folk skal ferdes i områdene, som i utgangspunktet er populære for fjellturister.

– Vi har folk både ved Storeskag, Kjølafjellet og Bjødnhølen som ber turgåere om å snu, sier Beito. Det samme regner han med at gjøres fra Fron-sida.

Kommentarer til denne saken