– Veldig unormal oppførsel av en ulv

Artikkelen er over 2 år gammel

Naturoppsynsmannen i Oppland tviler på at det var en ulv hytteeieren i Vaset så natt til lørdag.

DEL

– Hundre prosent sikker kan man jo ikke være, siden jeg ikke har sett verken bilder av dyret eller sporene. Men at en ulv skulle ta seg helt opp på en veranda har jeg aldri hørt om i mine 25 år i faget, sier Ole Knut Steinset til Oppland Arbeiderblad.

Terje Braathen mente han hadde hatt en ulv på verandaen da OA snakket med ham lørdag. Han fortalte at sto helt stille og så på dyret gjennom vinduet før det lusket av gårde og forsvant.

Atypisk atferd

– Her har vi hatt hytte siden tidlig på 70-tallet og aldri hatt besøk av andre enn ville dyr. Det har aldri vært ei bikkje her. Dessuten vet jeg godt hvordan en ulv ser ut og denne hadde alle de karakteristiske kjennetegnene. Den var kjempesvær, med den spesielle kroppen ulver har. Da den forsvant hadde den en gyngende og huskende gange, sa Braathen.

Steinset mener han kunne sett om det var en ulv hvis han hadde sett bilder av sporene, men forholder seg i øyeblikket til det han mener er en atypisk atferd av en ulv.

– Om det var en ulv ville det i tilfelle ha dreid seg om en streifulv, og disse er mer skeptiske enn andre. At den skulle beveget seg så nærme folk ville vært svært spesielt, sier Steinset.

70 prosent er feil

Han opplyser at det så langt i vinter ikke har vært dokumentert dyrespor i Oppland.

– I fjor fikk vi inn 130 meldinger om ulv, de fleste synsobservasjoner. Det er et antall som vi har omtrent hvert år. 70 prosent av tilfellene i fjor viste seg å være feil og mange andre spor viste seg å stamme fra blant annet rev og hund, sier Steinset.

Han ber folk som gjør slike observasjoner om raskest mulig å melde fra til Naturoppsynsmannen.

Artikkeltags