Følelsen av å gjøre noe viktig

Eline Kravdal, Maja Alvilde Grønland Watterud, Mia Lazetic og Nora Eng Mathiassen fra 2. trinn solgte morsomme kattefigurer som trinnet har laget til aksjonsdagen på Fredheim skole. Til sammen bidro elevene til å samle inn 51.600 kroner til TV-aksjonen.

Eline Kravdal, Maja Alvilde Grønland Watterud, Mia Lazetic og Nora Eng Mathiassen fra 2. trinn solgte morsomme kattefigurer som trinnet har laget til aksjonsdagen på Fredheim skole. Til sammen bidro elevene til å samle inn 51.600 kroner til TV-aksjonen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Etter fredagens aksjonsdag på Fredheim skole sitter elevene igjen med en god følelse av å ha bidratt til å hjelpe mennesker i nød.

DEL

For de aller fleste norske barn er krig, sult og nød noe man kun ser gjennom tv-skjermen. Noe som skjer en hel verden unna. Fredheim skole har gjennom mange år brukt TV-aksjonen som inngangsport til en større verden for elevene. Ikke bare gjennom undervisningsopplegg rundt de ulike innsamlingsorganisasjonenes arbeid. Elevene får også bidra helt konkret med å samle inn penger til prosjektene og menneskene de har lært om.

Mikrobutikker og pyntegjenstander

I uker har elevene forberedt seg til fredagens aksjonsdag. De har ransaket skap og skuffer etter ting å selge på loppemarkedet, de har tenkt ut og laget konsepter til mikrobutikker, konkurranser, kafeer og velværestands. Ikke minst har de laget salgbar kunst, tidsriktige sopelimer, pyntegjenstander, smykker og jammen hadde de ikke funnet enda et dekorativt bruksområde for tomme doruller.

Mellom boder, kafeer og konkurranser både inne og ute, fløt foreldre og besteforeldre rundt med milde drag rundt munnen, åpen lommebok og et avslappet forhold til utregning av vekslepenger.

Samlet inn 51.600 kroner

Da den samlede kassabeholdningen var gjort opp fredag ettermiddag, satt elevene og skolen igjen med 51.600 kroner som i sin helhet går videre til TV-aksjonen og Røde Kors' nødhjelpsarbeid i Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala, Honduras – og tiltak for å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge

Artikkeltags