Trygve Rønningen tilbake til TV2

Trygve Rønningen går tilbake til TV2, hvor han var med på starten i 1991.

Trygve Rønningen går tilbake til TV2, hvor han var med på starten i 1991. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ringen sluttes for Trygve Rønningen når han nå kommer tilbake til TV2 som ny «kanaldirektør og publisher».

DEL

– Jeg er glad for at Trygve, en av pionerne i TV 2, vender tilbake til kanalen. Jeg har store forventninger til hans tilbakekomst, uttaler administrerende direktør og sjefredaktørOlav T. Sandnes i TV2 i en pressemelding.

Trygve Rønningen kommer med dette «hjem» til TV 2, kanalen hvor han var med fra den spede begynnelsen i 1991.

– Trygve får hovedansvaret for kanalene i TV 2 og planleggingen av disse. Hans erfaring gjennom et langt TV-liv i ulike kanaler vil være en styrke for vår organisasjon i tiden fremover, sier Olav T. Sandnes, for å forklare hva en kanaldirektør og publisher skal gjøre.

Fra prosjektleder til programleder til direktør

Rønningen startet TV 2-karrieren i 1991 først som prosjektleder, deretter som programleder for det daglige magasinprogrammet «God ettermiddag, Norge!». I 1994 ble Rønningen underholdningssjef i TV 2, før han senere fikk jobben som program- og planleggingssjef fra 1997 til 2000. Siden den gang har han vært programdirektør i P4 og i MTG, daglig leder i produksjonsselskapet Mastiff, administrerende direktør og sjefredaktør i P4, og siden 2015 administrerende direktør for MTG i Norge.

– Jeg gleder meg stort til å ta fatt på oppgavene i TV 2, sammen med tidligere og nye kolleger. Alle vet at bransjen vår står foran betydelige utfordringer. I jobben som kanaldirektør i TV 2 får jeg muligheten til å komme enda nærmere TV-produktet og utformingen av TV-kanalene, uttaler Rønningen i pressemeldingen fra TV2.

Det er ikke avklart når han begynner i sin nye stilling.

Norges største kommersielle TV-kanal

Også MTG Norge har sendt ut en pressemelding hvor de sier takk for innsatsen og lykke til videre, til Rønningen.

– Jeg har hatt mange fantastiske år i MTG, og det har vært et privilegium å lede den norske delen av konsernet i en så dynamisk og utfordrende tid som mediebransjen er inne i nå. Jeg er sikker på at jeg etterlater meg et mediehus som går en lysende fremtid i møte, uttaler Trygve Rønningen i pressemeldingen fra MTG Norge. 

TV 2 er Norges største kommersielle TV-kanal, og er en del av mediehuset TV 2 som står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sportskanalen, TV 2 Humor, TV 2 Sumo, TV2.no, TV 2 Mobil, TV 2 Skole og OB Team.TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6300 ansatte og aktivitet i 30 land.

Artikkeltags