Riksveg 4: Trafikkulykke på Stryken – to til sykehus

To personer er kjørt til sykehus etter alvorlig ulykke mellom Varpet og Stryken. Dette viser den ene bilen. Fotografen har stått med ryggen sørover, og fotografert nordover.

To personer er kjørt til sykehus etter alvorlig ulykke mellom Varpet og Stryken. Dette viser den ene bilen. Fotografen har stått med ryggen sørover, og fotografert nordover. Foto:

En person er hardt skadd, mens en annen er lettere skadd etter en frontkollisjon på riksveg 4 på Stryken i Lunner.

DEL

(Hadeland) Politiet og vegtrafikksentralen melder torsdag kveld om kollisjon på Stryken. Politiet meldte om hendelsen litt før klokka 20.

Klokka 20.15 opplyser operasjonsleder Marianne Brun at riksveg 4 er stengt i begge retninger. Ved 20.40-tiden dirigeres trafikken forbi ulykkesstedet. Det jobbes med å berge kjøretøyene. 

Ulykken har skjedd mellom avkjøring til Stryken / Hadeland pukkverk og Varpet kontrollstasjon.

En alvorlig skadet

En av bilene skal ha fått sladd og kommet over i motgående kjørefelt. En person skal være hardt skadd, en annen lettere skadet. Begge er kjørt til Ahus med ambulanse. Operasjonsleder Marianne Brun har foreløpig ikke oversikt over hvor mange som var i bilene.

Det er store skader på de involverte kjøretøyene.

Klokka 22 melder politiet at bilene er berget, og at vegen er åpnet igjen for trafikk.

– Det var en varebil og en personbil involvert i ulykken. Det var en person i hver av bilene. Opplysninger på stedet tyder på at personbilen har fått sladd og kommet over i motgående kjørebane. Det snør og er glatt på stedet, opplyser Marianne Brun ved politiets operasjonssentral til Hadeland 22.15.

Mye hjelpemannskaper

Det kom utrykningspersonell fra både Nittedal og Hadeland. Ulykken har skjedd på Opplandssida av grensa mellom Oppland og Akershus fylker.

Det snør tett på Hadeland torsdag kveld. Ved vegtrafikksentralen får Hadeland opplyst at mannskaper skal være ute i hele distriktet for å brøyte og salte.

Det har vært krevende kjøreforhold mange steder torsdag kveld. Tre personer ble fraktet til Ahus etter en ulykke på fylkesvei 120 nord for Ask i Gjerderum. Det skriver Romerikes Blad

Varsler vanskelige kjøreforhold

Det er varslet mye nedbør i Sør-Norge de neste dagene, og med temperaturer ned mot null grader ber Vegtrafikksentralen bilistene om å kjøre forsiktig.

Ifølge Vegtrafikksentralen bør bilister i Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud være ekstra varsomme.

– Torsdag kveld og fredag ventes vanskelige kjøreforhold på grunn av snø og temperaturer rundt null grader. Vi ber bilister kjøre etter forholdene og vise hensyn, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter torsdag kveld.

Meteorologisk institutt har utvidet sitt farevarsel om vanskelige kjøreforhold til å gjelde helt fram mot midnatt lørdag. Varselet gjelder for Øst- og Sørlandet. Det er meldt store mengder snø, sludd og regn, og det er ifølge meteorologene også fare for underkjølt regn de neste tre dagene.

LANG KØ: Ved 20.30-tida har det blitt kø nord for Stryken i sørgående retning på riksveg 4.

LANG KØ: Ved 20.30-tida har det blitt kø nord for Stryken i sørgående retning på riksveg 4. Foto:

FULL UTRYKNING: Det har vært en trafikkulykke på Stryken torsdag kveld. Nødetatene er på stedet. Det skal ha rykket mannskaper både fra Hadeland og Nittedal.

FULL UTRYKNING: Det har vært en trafikkulykke på Stryken torsdag kveld. Nødetatene er på stedet. Det skal ha rykket mannskaper både fra Hadeland og Nittedal. Foto:

Artikkeltags