Busskrasj ved Søndre Park i Lillehammer

DEL

GD: Flere busser og biler har kollidert i Langes gate ved Søndre Park, opplyser Politiet i Innlandet på Twitter ved 15.30-tiden torsdag. Nødetatene er på plass.

GDs øyenvitne beskriver hvordan tre busser og fire biler kolliderte på det glatte føret i den bratte gata. 

– Det har blitt svært glatt i Langes gate i ettermiddag, særlig etter at en vegskrape kom og skrapte vegen. Først kommer én buss nedover og kjører inn i en Viking bergingsbil. Deretter kommer buss nr. to nedover og klarer ikke stoppe. Dermed kjører den inn i buss nr. 1. Deretter kommer buss nr. tre nedover og sklir inn i de to første bussene. Denne tunge massen av busser sklir deretter nedover og moser inn i biler som står på rødt lys nederst i vegen.

Politiet kan foreløpig ikke bekrefte hendelsesforløpet.

Det skal ha oppstått røykutvikling i den ene bussen, og de første nyhetsmeldingene meldte om brann i bussen.

16:15: Politiet opplyser at to personer er sendt til legevakten for sjekk, men at det kun dreier seg om lettere skader. Personene som er sendt til legevakten var tilhørende bussene. Politiet har ikke oversikt over totalt antall passasjerer.

– Folk forlot stedet like etter ulykken, derfor kan vi ikke si med sikkerhet hvor mange som var involvert, opplyser fungerende innsatsleder Håvard Holen Stubrud.

Det er svært glatt på stedet, og vegen vil bli stengt til gata blir gruset.

– Det er direkte farlig å kjøre her før det blir gjort, sier Holen Stubrud.

Artikkeltags