Dette koster deg 900 kroner

KAOS: Fordi bilister parkerte i vegbanen ble det komplett trafikkaos på Valdresflya langfredag.

KAOS: Fordi bilister parkerte i vegbanen ble det komplett trafikkaos på Valdresflya langfredag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter to timer med å rydde opp i trafikkaoset på Valdresflya tar politiet grep for resten av påsken. Fra i morgen gis det ut bøter for å parkere i vegbanen.

DEL

Midt på dagen langfredag var det komplett trafikkaos på fylkesveg 51 over Valdresflya. Det var kilometervis med kø på grunn av stor trafikk og ikke minst fordi det sto biler parkert i vegbanen. Det vil bli kostbart å parkere i vegkanten resten av påsken.

– Fra lørdag blir det gitt ut bøter til biler parkert i vegbanen. Vi kommer til å prioritere dette for å unngå en liknende situasjon igjen. Da er det 900 kroner i gebyr for å parkere langs vegen, sier politibetjent Bård Høston.

Full stopp

OAs journalist Ingvar Skattebu som var på stedet fortalte om et komplett kaos. Han hadde aldri opplevd noe liknende. Det vil politiet unngå resten av påsken.

– Så lenge det er fartsgrense over 50 km/t er det forbud mot å parkere i vegbanen og bot på 900 kroner. Vi får se om det blir en løsning på dette resten av påsken. Det ble full stopp i dag, større kjøretøy hadde ikke mulighet til å komme seg forbi. Det var i hvert fall kaos der i dag og full stopp. Allikevel opplevde vi at det var god stemning og mange kreative forslag på hvordan vi skulle løse trafikkaoset, humrer Høston.

Løst opp på to timer

– Det var en veldig fin dag og med lite snø andre plasser var det mange som skulle ut på ski der i dag. Det var ikke nok parkeringsplasser og problemet oppstår da mange tar sjansen på å parkere i vegbanen. Fordi andre har gjort det tenker folk at det er greit, men det er det på ingen måte. Vi kommer til å ta tak i det i morgen, forteller Høston.

Politiet hadde hendene fulle med å løse opp i trafikkaoset. Høston forteller at de kunne stått hele dagen og delt ut bøter om de hadde gjort det i dag.

– Det skal ikke så mye til. Så fort det kommer større kjøretøy kan det bli full stopp. I cirka to timer drev vi på før vi fikk løst opp trafikken. Det var i det minste sol, fint vær og blide folk. Men i morgen koster det litt mer å parkere ulovlig på stedet. I dag var det kanskje mellom 300 og 400 biler som sto parkert i vegbanen.

Artikkeltags