Vegtrafikksentralen: Mindre kø enn ventet i pinsetrafikken

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det har vært en rekke ulykker på veiene rundt om i Sør-Norge andre pinsedag, men trafikken har likevel gått bedre enn ventet, ifølge Vegtrafikksentralen.

DEL

– Jeg hadde forventet mer kø på denne tiden enn det er. Det kan kanskje ha noe med at folk har hatt fri lenge, og kanskje spredt hjemfarten, sier Anniken Island, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen region sør til NTB like før klokken 20.

Regionen dekker Aust-Agder, Vest-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud. Tidligere mandag ettermiddag var det lang kø og forsinkelser på om lag en time på E18 fra Kragerø mot Porsgrunn.

– Den har sakte, men sikkert løst seg opp, og nå er det ingen forsinkelser, sier hun.

Som forventet

Heller ikke i region øst, som omfatter Oslo, Akershus, Østfold, Hedmark og Oppland, har det skjedd noen store hendelser som har påvirket pinsetrafikken. Trafikken har gått omtrent som forventet.

– Trafikken har stort sett gått fint. Det har vært en del trafikk og noen få ulykker, men ikke noe som er pågående nå, sier trafikkoperatør John Slinning til NTB rundt klokka 20.

I Akershus var Oslofjordtunnelen på riksvei 23 en tid stengt i retning Drøbak grunnet bilberging av en personbil som fikk stans i tunnelen, men ble åpnet igjen en drøy time senere.

En kort tid var det stans på flere toglinjer over store deler av landet som følge av brudd på kommunikasjonen mellom tog og togledere, ifølge Bane Nor. Feilen ble imidlertid kjapt rettet opp i, men førte en tid til forsinkelser på enkelte toglinjer.

Flere ulykker

Det har imidlertid vært en rekke ulykker andre pinsedag.

Fylkesvei 63 gjennom Trollstigen i Rauma kommune, ble ved 16.30-tiden stengt som følge av en frontkollisjon om lag en kilometer fra toppen av veistrekningen. Rundt klokken 18 opplyste politiet til rbnett at veien ville åpne igjen innen kort tid. Fem personer ble sendt til sykehus etter ulykken med uvisst skadeomfang.

I Sogn og Fjordane ble riksvei 50 i Aurland kommune stengt ved Berdalstunnelen, etter en kollisjon mellom tre biler. En person satt en tid fastklemt etter ulykken, men ble frigjort av helsepersonell. Veien var fortsatt stengt klokken 17.

Det var dessuten en tid lang kø på E6 etter at fire biler støtte sammen like nord for svenskegrensen mandag ettermiddag. Ti personer var involvert i ulykken, som skjedde mellom Langkaskrysset og Svinesundparken ved 14-tiden mandag.

Aksjon stanser trafikken

Pinsetrafikken gikk greit for seg i vest, opplyser trafikkoperatør Idar Sangholt til Bergens Tidende. Unntaket er ved Hylkje i Åsane i Bergen kommune, der det en tid ble kødannelser som følge av en gruppe på rundt 30 aksjonister som ville forsinke pinsetrafikken ved å gå fram og tilbake over gangfelt på strekningen mellom Nordhordalandsbroen og Vågsbotn.

Aksjonen ble gjennomført av gruppen «Stopp ytre bomring Åsane» mellom klokken 16 og 18, ifølge BT.

– Vi oppnådde det vi ønsket. Vi skapte kø og formidlet våre synspunkter om veien vi har her i dag, sa aksjonsleder Svend Gunnar Lindhjem etter aksjonen.

Ved 20-tiden fløt trafikken fint på stedet.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken