I natt åpner Røstetunnelen – og Gruatunnelen stenger

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Hadeland:) Siden klokken 10.00 onsdag 2. januar har Røstetunnelen vært stengt. Klokken 00.30 natt til fredag åpner den igjen.

Samtidig stenges Gruatunnelen. Planen er at den skal være stengt i rundt fire uker.

Det har tidligere stått feil på vegvesen.no, noe som har skapt noe forvirring. Klokkeslettene der er nå rettet, og avisen Hadeland har også fått dem bekreftet fra prosjektleder Anders Sveen.

Når Røstetunnelen åpner, blir det for mange hadelendinger enklere å komme seg til Gardermoen – mens de som bor lengst i sør får en omveg om Grua.

Fortsatt omkjøring om Grua

Omkjøring er fortsatt om fylkesveg 16 på Grua, og der er det fortsatt ikke mulig å kjøre for de lengste vogntogene, og de som er over 3,8 meter høye.

Sveen understreker at det er viktig at disse begrensningene overholdes.

– Mens Røstetunnelen har vært stengt, har vi hatt problemer med at store biler har prøvd å komme gjennom undergangen, og har kjørt seg fast eller måttet snu. Dette kan være farlig, og det skaper unødig kø, sier Sveen i en pressemelding.

Kortere anleggsperiode

Røstetunnelen skulle egentlig være stengt til rundt 20. februar, men blir altså åpnet tidligere enn ventet.

– Prosjektet har ikke støtt på uventede problemer eller komplikasjoner i tunnelen. Det at fagfolkene nå kan starte på neste tunnel umiddelbart, er effektivt og kostnadsbesparende. Den totale anleggsperioden for begge tunnelene blir kortere, og befolkningen langs omkjøringsvegen får dermed færre dager med stor trafikk gjennom nærområdet sitt, sier Sveen i pressemeldingen.

Artikkeltags