Skogbrannen på Totenåsen slukket

HER BRENNER DET: Politiet har fått meldinger om at det ryker i skogsområdene ved Bergsjøen på Totenåsen fredag ettermiddag.

HER BRENNER DET: Politiet har fått meldinger om at det ryker i skogsområdene ved Bergsjøen på Totenåsen fredag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I løpet av natt til lørdag fikk brannmannskapene kontroll på skogbrannen på Totenåsen.

DEL

Det opplyser politiet til OA lørdag morgen.

Det var fredag ettermiddag brannmannskaper fra Østre Toten ble satt inn for å stanse utviklingen av en skogbrann på Totenåsen.

Det var et område ved Bergsjøen som hadde tatt fyr og stedet var vanskelig tilgjengelig. Et helikopter ble satt inn og fløy brannmannskapene inn for å starte slukningsarbeidet.

Kvart over fem fredag ettermiddag meldte vaktsjef Erik Johansen at brannen er slukket. Brannvesenet jobbet med slukking både med luft- og bakkemannskaper.

Flammen ulmet opp igjen utpå kvelden og rett før halv ti ble et nytt helikopter satt inn for å hjelpe til med etterslukkingen. Brannmannskapene hadde ikke mulighet til å frakte inn vann på bakken.

Utpå natten var det kontroll på brannen,

– Tidlig varsling fra publikum og hurtig utrykning sørget for at vi fikk kontroll på brannen tidlig, slik at den ikke fikk utviklet seg, sier vaktlederen.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken