Torsdag starter byggingen av IKEA ved Hamar

Planen er at Ikeas nye varehus skal stå ferdig til årsskiftet 2014-2015.

Planen er at Ikeas nye varehus skal stå ferdig til årsskiftet 2014-2015. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Torsdag er det nøyaktig ett år siden IKEA slapp nyheten om at de ville etablere et nytt varehus i Ringsaker kommune - helt på grensa til Hamar. IKEA benytter denne ettårsdagen til å ta det aller første spadetaket på tomta der møbelgiganten skal stå.

- Dette er en viktig milepæl i arbeidet med det nye varehuset. Vi er glade for at arbeidet starter etter planen, og vi ser fram til å komme i gang, sier eiendomssjef i IKEA Norge, Bård Stang-Lund Valasjø i en pressemelding.

Les også: Ikea Ringsaker blir større enn Ikea Furuset

I den anledning har IKEA invitert til pressekonferanse på byggetomta i morgen.

Ikea i Ringsaker åpnes ved årsskiftet 2014-2015.

Det er ikke småtterier som skal reises i Nydal, nord for Olrud kjøpesenter. Varehuset blir på til sammen 28.000 kvadratmeter, vil få 200 ansatte og 800 parkeringsplasser.

Ikea skal dekke Hedmark og Oppland, og vil dermed trekke til seg kunder fra store deler av de to fylkene, ikke minst fra Gjøvik-regionen. Dermed regner Ikea-ledelsen med 1,2 millioner kunder i året med et gjennomsnitt på 3.350 hver dag.

Ikea har nå 340 varehus i 40 land og er dermed verdens største i møbelbransjen. I fjor hadde det familieeide selskapet utrolige 776 millioner kunder.

I Norge skal Ikea i tiden framover også etablere varehus i Danebo i Vestfold, i Follo og i Tromsø.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken