Else ønsket å tilby torpinger noe å finne på i påskeferien – dermed ble det bruktmarked

MANGE TING: En rekke ulike serviser, bøker, bildeler og antikviteter var noe av det som ble solgt på bruktmarkedet.

MANGE TING: En rekke ulike serviser, bøker, bildeler og antikviteter var noe av det som ble solgt på bruktmarkedet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I strålende solskinn ble det for første gang i vertshusets historie arrangert bruktmarked på Vertshuset Åmodt i Torpa skjærtorsdag. 

– Jeg har aldri sett så mange biler her før. Store deler av dagen var det kø for å komme inn, sier Else Bergsjordet, som er eier og driver av vertshuset.

Bergsjordet var veldig spent på hvor mange som kom til å ta turen innom bruktmarkedet. Arrangementet var ment som et prøveprosjekt, og hun hadde på ingen måte sett for seg at det hele skulle bli en så stor suksess.

– Ni utstillere solgte alt som hører et bruktmarked til. Mange kom innom både for å handle og for å kose seg med mat og kaffe, forteller hun.

Ting som var til salgs var blant annet bildeler, en rekke ulike serviser, bøker, klær, sølvtøy, kniver, bilder og antikviteter.

Inne i den fullsatte kafeen sto Bergsjordet klar til å servere rømmegrøt, spekemat, fersk suppe, vafler, pølser og kaffe til en rimelig penge.

– Det var enkelte som mente at jeg solgte maten litt vel billig, men man må jo være litt raus, ler hun.

Det er neppe første og siste gang det arrangeres bruktmarked på Vertshuset Åmodt, skal vi tro arrangøren sjøl.

– Planen var å tilby torpinger noe å finne på i påskeferien, men det kan nok hende at jeg arrangerer et marked til allerede i sommer, sier hun.

Vertshuset Åmodt er åpent alle dager hele påska.

Artikkeltags