Tonje Sagstuen slutter etter to år som sjefredaktør i Oppland Arbeiderblad.

– Jeg har hatt 16 flotte år i Oppland Arbeiderblad, men da tilbudet kom fra Norsk Tipping kom opplevde jeg utfordringen så spennende at jeg ikke kunne si nei, sier Sagstuen til egen avis.

Ønsket seg ikke vekk

Det var tirsdag morgen sjefredaktøren informerte de ansatte i OA om at hun velger å fratre, drøye to år etter hun tok over etter Jens Olai Jenssen. Hamar-mannen satt 18 år som sjefredaktør i Oppland Arbeiderblad.

42-åringen går til jobben som kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping på Hamar.

Sagstuen understreker at hun ikke ønsket seg vekk fra Oppland Arbeiderblad.

– Nei, over hodet ikke. Det går på at jeg vil prøve noe annet. Jeg følte tiden var inne for det nå, sier Sagstuen.

Vemodig

– Det er tøffe tider i Amedia, med kutt og nedbemanninger. Hvor mye har det hatt å si for din avgjørelse?

– Det er ikke det som var utslagsgivende. Mediabransjen har aldri vært i større endringer enn nå, slik er det også i Oppland Arbeiderblad. Men jeg føler avisen står fjellstøtt på alle plattformer og kommer sikkert til å greie seg fint uten meg, smiler Sagstuen, som understreker at det har vært et vemodig og vanskelig valg.

– Jeg kommer til å savne alle gode kolleger i Oppland Arbeiderblad. Nå ser jeg fram til nye oppgaver i en annen spennende bedrift med sterk posisjon i samfunnet. Norsk Tipping har mange utfordringer framover som jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Tonje Sagstuen.

Jobber ut oktober

Hun fortsetter i sjefsstolen på Rambekk ut oktober. Rett etter ferien starter styret i OA prosessen med å få på plass en ny sjefredaktør.

Tonje Sagstuen er utdannet adjunkt og har arbeidet i Oppland Arbeiderblad siden 1998. Først som sportsjournalist, deretter som blant annet nyhetsjournalist, magasinredaktør og siden 2012 ansvarlig redaktør.

Sagstuen har i tillegg spilt over 200 landskamper i håndball, og vunnet blant annet EM-, VM- og OL-medaljer.

– Dyktig redaktør

– Tonje har vært en dyktig redaktør som jeg beklager at vi mister. Hun har bidratt positivt på mange områder i sin redaktørperiode, ikke minst har hun fått fart på den digitale utviklingen i OA. Tonje har også bidratt ellers i konsernet, blant annet som leder i redaktørutvalget, sier styreleder i OA og konserndirektør Mari Velsand.

– Når Tonje nå har valgt å søke nye utfordringer utenfor konsernet, ønsker jeg henne lykke til og takker for stor og viktig innsats i Amedia.

Sagstuen skal etter planen stå i stillingen i Oppland Arbeiderblad ut oktober, og rekruttering av ny ansvarlig redaktør blir igangsatt rett over ferien. I en mulig overgangsfase blir nåværende produktredaktør Frode Klevrud konstituert i stillingen.

Til Norsk Tipping

– Tonje Sagstuens bakgrunn og egenskaper gjør henne til den rette personen for å bringe kommunikasjonsarbeidet i Norsk Tipping et skritt videre. Hun kommer med meget gode referanser og vi er svært glad for at hun snart er på plass hos oss, sier administrerende direktør, Torbjørn Almlid.

- Norsk Tipping er avhengig av publikums tilslutning og tillit for å lykkes med sitt samfunnsoppdrag. Å bygge kunnskap om og forståelse for den rollen selskapet fyller er en svært viktig oppgave som Tonje Sagstuen nå vil få hovedansvaret for, sier Almlid.