Friskus handikapidrettslag arrangerte aktivitetsdag for funksjonshemmede og andre på Hekshusstranda på Kapp. Om lag 40 var møtt fram for å delta i lagets vannsprutprosjekt.

– Vi startet dette laget i 2003 fordi vi ville drive med annet enn boccia. Vi ville drive med andre aktiviteter, og nå er vi er i full gang med et vannsprut-prosjekt for funksjonshemmede. Det er støttet med ekstramidler av helse og rehabilitering, forteller primus motor Sigbjørn Sørlie.

– Vannspurtprosjekt – hva går det ut på?

– I dag har vi vannski, en ny type sittvannski, vi har tuber, kano og en nyhet som kom til Norge i år – en såkalt Flyer. Vi henger etter båten med Flyer’n for å prøve å lette litte granne. Så her koser folk seg med mye rart.

– Det lukter god mat også?

– Ja da, grillen er varm hele dagen, sier Sørlie

To lavvoer står i vannkanten. De fungerer som omkledningsrom. For alle som skal delta i vannsprutaktivitetene må bruke våtdrakter og redningsvester. For ytterligere å sørge for sikkerhet, stilte den lokale avdelingen av redningsselskapet opp med sitt fartøy, Erna Olsen.

Det var mange som koste seg i sola på Hekshusstranda. Sørlie forteller om lag fra Hadeland, fra Oslo og mange lokale folk – både funksjonshemmede og friske, som Sørlie sier.

2006 er siste året foreningen har penger fra vannsprutprosjektet. Men de kommer til å fortsette å utvikle aktiviteter for funksjonshemmede også i årene som kommer.