Et tog på Gjøvikbanen kjørte på og drept en ulv ved Hågår stasjon sør for Eina i dag ved 1000-tiden.

Dyret er nå fjernet fra jernbanesporet. Representanter fra Viltnemda, Jernbaneverket og Statens naturoppsyn har vært på ulykkesstedet.

Første gang

- Jeg kan bekrefte at vi har hatt en dyrepåkjørsel på Gjøvikbanen, og at dyret er en ulv, sier pressekontakt i NSB, Erik Lødding, til OA.

- Denne hendelsen behandles som andre dyrepåkjørsler, og vi har rutinemessig kontaktet viltnemda.

Det er første gang en ulv er blitt påkjørt på Gjøvikbanen, men det er ikke nytt at dyr må bøte med livet.

- Dette er dessverre ikke overraskende, sier Tor Willy Granmo til OA.

Dårlig gjerde

Granmo bor rett ved jernbanelinja, og reagerer på at gjerdet som skal skille utmark og tok ligger helt brakk flere steder på strekningen.

- I fjor sommer ble det kjørt ihjel en hel saueflokk, og nå er det altså en ulv sin tur. Nå må jernbaneverket sette opp gjerdet igjen så dyra ikke kommer seg inn på linja, sier Granmo.

Toget som kjørte på ulven ble 20 minutter forsinket. Øvrig trafikk på Gjøvikbanen ble ikke rammet.

Ung hannulv

OA meldte tidligere at ulven var radiomerket. Det medfører ikke riktighet. Det er en ung hannulv som er drept, og høyden er nå målt til 75 centimeter. Fagfolk på stedet anslår at dyret veier mellom 30 og 40 kilo. Det kan være den ulven som tidligere er observert på blant annet Raufoss.

Den kan du lese mer om her: Tone fikk ulv på «frokostbesøk»

Det er blitt observert mye ulv i distriktet denne våren og forsommeren. Forklaringen på det finner du her: Dette synet må vi venne oss til

OA kommer tilbake med mer