Tid for samhold

VERDIG MARKERING: Omtrent 2000 deltok på minnemarkeringen på Hoff i Østre Toten.

VERDIG MARKERING: Omtrent 2000 deltok på minnemarkeringen på Hoff i Østre Toten. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Tirsdag markerte Østre Toten sin sorg over de berørte etter fredagens tragedier. Samtidig ble det en stund med samhold i fokus.

DEL

Omtrent 2000 møtte opp for å delta i toget som markerte de tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya fredag. Det var en sterk og samtidig verdig seremoni som ble gjennomført. Toget gikk fra Lillo og til Hoffsvangen ved Hoff kirke.

Musikk og gode ord

Knut Anders Sørum startet den rørende markeringen med sangen «You raise me up» før prest Lasse Gran oppfordret folk til å stå sammen i denne tunge tida.

Ordfører Hans Seierstad og Ole-Johan Dyste holdt appeller.

– Det finnes ikke ord for dette. Ondskapen har nådd en ny grense i fredelige Norge, sa Seierstad.

Ida Beathe Rogne fra Kraby er en av de savnede etter hendelsene på Utøya.

– Å miste en av våre egne er ubegripelig tungt, fortalte ordføreren og takket samtidig alle som har gjort en viktig innsats i forbindelse med tragediene.

Håpet står sterkt

Ole-Johan Dyste fokuserte på håpet.

– Håpet har stått sterkt. Nå er det sorgen som preger oss. Sorg over at en vi er glad i er borte for alltid, sa Dyste i sin appell.

De 2000 som hadde samlet seg utenfor Hoffsvangen sang Nordahl Griegs «Til ungdommen» før Lasse Gran igjen satte ord på følelsene blant folket.

Seremonien utendørs ble avsluttet med «Ja, vi elsker» før folk fikk anledning til en stille stund i Hoff kirke eller tid til en prat i bygdestua på Hoffsvangen.

Artikkeltags