«Tassen» er hentet på vegne av en tidligere eier

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Natt til onsdag hentet politiet denne hunden ut fra et låst hundebur utenfor CC på Gjøvik. Et døgn senere har eieren meldt seg, men hunden bringes tilbake til sitt forrige hjem.

DEL

En kvinne ringte i går kveld og påsto å være den etterlyste eieren av hunden politiet hentet ut fra et låst bur utenfor CC Gjøvik natt til onsdag. Omstendighetene rundt historien hennes fikk politiet til å avvente utleveringen.

– Historien hennes går ut på at hun hadde bundet hunden på sørsiden av CC, men ikke funnet den på tur ut. Deretter hadde hun gått hjem. Hunden ble imidlertid funnet innelåst i et bur på andre siden av kjøpesenteret. Det er med andre ord en del uklare elementer i saken, orienterte operasjonsleder Kai Lyshaugen ved Vestoppland politidistrikt i går kveld.

Det viste seg at kvinnen som meldte seg til politiet ikke lenger ønsket å beholde hunden. Hunden ble torsdag formiddag hentet på vegne av dens tidligere eier. Med kvinnens samtykke leveres hunden til den hun fikk den av, opplyser politiet.

Saken om hunden florerte på interenett etter at den ble lagt ut på oa.no. Det førte til tips som gjort at politiet forsøkte å nå kvinnen før hun selv meldte seg. Lyshaugen sa sent i går kveld at politiet ville gjøre noen undersøkelser før kvinnen får overlevert hunden.

Ingen vet hvor lenge «Tassen» hadde stått innelåst i buret, men siste butikk på CC stenger klokka 21. Etter tips om bjeffing fra hundeburet, rykket politiet ut og frigjorde hunden ved 00-30-tiden

Tilbud til kunder

Siden har voffsen vært en populær arrestant ved politihuset. Der har den fått eget bur i garasjen, jevnlig lufteturer, mat og drikke fra de uniformerte.

– Vi er forundret over at eieren ikke har meldt seg, sier sa operasjonsleder Pål Andersen ved 16-tiden i onsdag. Han kunne bare spekulere i årsaker.

Det dreide seg om en papillon-liknende hund, uten at Andersen ville være for bastant på rasen. Hunden virket selskapssyk, men bjeffet stadig i den fremmede situasjonen.

Artikkeltags