Søstrene ber om hjelp til å lete etter savnede Stig Ingar Evje (45)

Janne og Tone Evje er nå i Synnfjellet i håp om å gjøre noe observasjoner av savnede Stig Ingar Evje.

Janne og Tone Evje er nå i Synnfjellet i håp om å gjøre noe observasjoner av savnede Stig Ingar Evje.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Søstrene Janne og Tone Evje er nå i Synnfjellet for å lete etter broren, savnede Stig Ingar Evje (45).

Fredag kveld holdt de folkemøte ved Torpa barneskole i håp om å samle frivillige for å hjelpe til å lete etter savnede i helgen. Cirka 50 personer deltok på møtet.

Håpet deres er å gjøre nye observasjoner av Stig Ingar Evje, som igjen kan utløse en leteaksjon koordinert av politiet og Røde Kors.

På møtet oppfordret søstrene frivillige til å delta i søket med oppmøte klokken 09.00 ved Spåtind høgfjellshotell lørdag.

Janne og Tone Evje oppfordret de som er utstyrt med jaktradioer til å ta med det, samt kikkerter og refleksvester.

Søk i fire områder

Det er særlig fire områder de frivillige vil søke i. Alle er i området hvor det er gjort observasjoner av en mann som har oppført seg merkelig og unnvikende, og har stukket til skogs når han har møtt mennesker. Særlig skal han ha vært rask til å stikke av om det har vært hunder med i turfølget han har møtt på.

Flere av observasjonene er gjort i området ved Skjervungfjellet.

Familien mener det er stor sjanse for at disse observasjonene er av Stig Ingar Evje. Familien samarbeider med politiet som skal ha uttalt at den siste observasjonen er interessant for saken. Politiet jobber også med å ta rede på om det er andre som oppholder seg i området og dermed om observasjonene kan ha vært av noen andre.

Seks observasjoner

Stig Ingar Evje (45) fra Rælingen har vært savnet fra Natrudstilen på Sjusjøen siden onsdag 3. mai.

Lensmann Terje Krogstad i Ringsaker sier politiet har fått 140–150 tips fra hele Sørøstlandet. Men det er seks tips fra Spåtind og Synnfjellområdet som nå får spesiell oppmerksomhet.

I kartet er observasjonene som er gjort plottet inn. Under møtet fredag ble observasjonene gjennomgått i detalj for de frammøtte.

Det er også gjort andre funn i terrenget. Blant annet er det funnet bålplasser på unaturlige plasser. En sauebonde har ved to anledninger funnet åpne dører ved stall og uthus på ei gammel seter i samme området.

Møtte veggen

Ifølge søstrene hadde den savnede «møtt veggen» før han forsvant fra hytta 3. mai.

Han hadde vært under hardt arbeidspress over lenger tid, og oppsøkte også legehjelp før han søkte seg til hytta for å komme seg litt unna.

Artikkeltags