Gå til sidens hovedinnhold

Sykepleierforbundet i Oppland uten styre

Artikkelen er over 21 år gammel

Fylkeskontoret i Oppland satt under administrasjon av forbundet sentralt GJØVIK: Styret i Norsk Sykepleierforbund Oppland har gått av. Fylkesleder Siri Simonsen har trukket seg. Årsaken er at samarbeidsproblemer i styret har toppet seg, og er ikke knyttet til noen enkeltsak. Forbundet sentralt har tatt over ansvaret i Oppland.

Uenighet om kursen mellom styret og fylkesleder i Norsk Sykepleierforbund Oppland har ført til at fylkeslaget nå står uten leder og uten styre. Inntil ekstraordinært styremøte i februar er det forbundet sentralt som styrer Oppland.
Problemene har utviklet seg over lang tid, før det toppet seg med at styret gikk av 21. november og at Siri Simonsen deretter trakk seg som fylkesleder.
Verken Simonsen eller avgått nestleder i styret, Hilde Waaler, vil gå nærmere inn på årsaken til at det skar seg i styret.
- Eneste løsning
- Vi har hatt en konflikt som er av en slik art at styret så det som eneste løsning å trekke seg med øyeblikkelig virkning. Men jeg ønsker ikke å kommentere dette nærmere. Styrets medlemmer og varamedlemmer valgte å gå av, og fylkesleder trakk seg. Nå er fylkeskontoret satt under administrasjon av forbundets sentrale politiske og administrative ledelse inntil valg av nytt styre og ny fylkesleder. Det vil forhåpentlig skje på ekstraordinært årsmøte i slutten av februar, sier Waaler.

Ingen enkeltsak
- Jeg kan bekrefte at det er samarbeids- og kommunikasjonsproblemer som har ført til at fylkeslaget i Oppland nå står uten styre og uten leder. Det er ingen enkeltstående sak som er årsaken. Problemene har bygd seg opp over tid og førte til at styret valgte å gå av. Med det har lederen ingen basis for sin virksomhet, og derfor trakk hun seg, sier 1. nestleder i Norsk Sykepleierforbund, Erik Bårdseng.
Så langt han kjenner til har forbundet ikke tidligere opplevd at ledelsen i et fylkeslag trekker seg og at forbundet sentralt må ta over ansvaret.
- Vi har ingen paralleller til det som har skjedd i Oppland, sier Bårdseng.

På skinnene igjen
I går var Bårdseng og generalsekretæren i forbundet, Ingjerd Hovdenakk, i møte med de hovedtillitsvalgte i Oppland.
- Selv om vi var orientert om problemene, kom vi først inn i bildet da styret valgte å gå av. På møtet i går ble det vedtatt at arbeidet med å finne nytt styre og ny leder skal intensiveres. Når nytt styre er valgt, kommer Oppland på skinnene igjen. Fram til da er det Norsk Sykepleierforbunds politiske og administrative ledelse som har ansvaret i Oppland, sier Bårdseng.
I neste uke vil det fra forbundet sentralt komme et brev til alle de rundt 2000 medlemmene i Oppland med orientering om situasjonen.