Farlig lik originalen: Obs, det er ikke Apple som varsler om "mistenkelig aktivitet på din Apple ID"

SVINDEL: Får du en slik email: Rapporter den til Apple, og slett den.

SVINDEL: Får du en slik email: Rapporter den til Apple, og slett den. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Er du en av dem som har fått en mail fra "Apple": Vær veldig forsiktig. Dette er svindel, og det kan føres til store problemer om du klikker på lenken for å oppdatere informasjon om din Apple ID innen oppgitt tidspunkt.

I en e-posten blir du informert – på engelsk – om at det har vært mistenkelig aktivitet på din Apple ID. Det blir oppgitt når, hvor og hvilken nettleser som er brukt. Så får du en oppfordring om å klikke på en lenke innen 24 timer, for å sikre deg at kontoen din ikke blir permanent låst.

Phishing

Svindeltypen kalles "phishing", og innebærer at svindlere forsøker å lure deg til å dele personlige eller finansielle opplysninger ved å sende deg meldinger eller koblinger til nettsteder som ser ut som de er fra Apple, men som egentlig har til hensikt å stjele kontoinformasjonen din.

"Vi ber deg aldri om å oppgi følgende informasjon om kjøp fra App Store, iTunes Store, iBooks Store eller Apple Music på e-post: Personnummer, mors pikenavn, fullstendig kredittkortnummer, CCV-kode for et kredittkort", skriver Apple, på sin support-side.

Tips fra Apple: Slik unngår du phishing-e-poster, falske «virusvarsler», falske brukerstøtteanrop og annen svindel

Har du fått en mistenkelig e-post, ber Apple deg videresender den til reportphishing@apple.com.

Artikkeltags