Verdigjenstander som bør pakkes i håndbagasjen blir altfor ofte pakket i reisebagasjen.

– Nylig fikk vi skademelding fra en person som hadde blitt utsatt for tyveri. Han hadde pakket dronen sin i bagasjen, men da han skulle bruke den, var den borte. I stedet fant han noen colabokser og papir i bagen der dronen hadde vært, sier skadekonsulent Roy Strøm Vetaas i Tryg Forsikring.

Ikke på reiseforsikring

Det hjalp ikke for den uheldige kunden å ha reiseforsikring. Hva du oppbevarer i bagasjen på reise er nemlig ditt eget ansvar. Derfor skal verdisaker plasseres i håndbagasjen. Dette gjelder uansett om du reiser med fly, tog eller buss.

– Ingen verdisaker skal i kofferten eller bagen. Vi får ofte meldinger om stjålet gods, sier Vetaas.

Dyr bagasje

Han legger til at stadig flere reiser med dyre gjenstander i bagasjen.

– Det kan være droner, kamera, nettbrett, mobiltelefoner, PC-er og annet elektronisk utstyr, men det kan også være arvegods, krystall, eller andre ting som kanskje er laget av skjørt materiale. Også dette må du passe på å legge i håndbagasjen, sier reiseeksperten.

– Det er ikke lenge siden vi fikk en melding fra en fortvilet kvinne som hadde blitt frastjålet smykker i reisebagasjen til en verdi av 20.000 kroner. Det svir, ikke bare økonomisk. For mange er affeksjonsverdien kanskje enda større enn den tapte summen, sier Roy Vetaas. (ANB)