Behovet for studentboliger øker

KLARE TIL SKOLESTART: De nye hyblene i nybygget «Studenten» er et kjærkomment tilskudd til studentboligene Gjøvik. Her viser prosjektleder Jan Arild Bratlien frem en av hyblene som står klare til skolestart.

KLARE TIL SKOLESTART: De nye hyblene i nybygget «Studenten» er et kjærkomment tilskudd til studentboligene Gjøvik. Her viser prosjektleder Jan Arild Bratlien frem en av hyblene som står klare til skolestart. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kun ti av SiTs enheter står ledige en måned før skolestart. Nybygget «Studenten» vil lette på presset, men det er fortsatt for få studentboliger i Gjøvik til å nå de nasjonale målene.

DEL

Totalt har 226 nye studenter fått tilbud om og takket ja til studentbolig av studentsamskipnaden i Gjøvik i sommer. SiT opplyser at det i skrivende stund nesten ikke er ledige boliger igjen på studentbyene, og at det på Kallerud allerede er helt fullt.

– Vi forventer ca. 10 enheter ledig framover, de fleste av disse 2-roms leiligheter. Vi har klart å gi tilbud til de aller fleste av søkerne som har henvendt seg til oss. For øyeblikket er det bare 40 søkere som ikke har fått tilbud ut fra sine ønsker, sier fagansvarlig Cathrine Kristiansen.

Nå gjenstår det å se hvor mange studenter som har ventet til de ble tilbudt plass før de sikrer seg bolig.

Viktig tilskudd

Behovet for studentboliger er økende, og ifølge beregninger utført av varaordfører Finn Olav Rolijordet (Rødt) vil det mangle minst 700 studentboliger om fem år, selv om man regner med de 125 studentboligene i Røverdalen («Røverhuset») som skal være innflyttingsklare til studiestart 2019. Studentboligene i nybygget «Studenten», som OA får bekreftet vil stå klare til skolestart, er derfor et kjærkomment tilskudd til byens studentboliger. Trinn 1 som skal ferdigstilles til høsten består av 80 leiligheter på 20 og 40 kvadratmeter. Prisene varierer fra rundt 5500 til 8600 kroner, og her det står fortsatt en håndfull enheter ledige før skolestart.

Ikke helt i mål

Gjøvik har en dekningsgrad på 16-17%, og er dermed fortsatt et stykke under det nasjonale målet på 20%. Regner man med «Studenten» er tallet noe høyere, og investor Jon Harald Jensen sitt prosjekt på om lag 450 studentboliger på Kallerud vil også utgjøre en stor forskjell – når det står ferdig.

– Det jobbes videre med prosjektet. Nå ser vi på hvem som skal få bygge og hvordan det skal gjøres. Dette er en stor kontrakt, sier Jensen, som av hensyn til utvelgelsesprosessen ikke ønsker å kommentere ytterligere.

Artikkeltags