Kraftig økning i antall strømregninger til inkasso

TOPPER SEG: Høye strømregninger fører til et økt antall inkassosaker.

TOPPER SEG: Høye strømregninger fører til et økt antall inkassosaker. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ber kundene si ifra hvis de ikke klarer å betale.

DEL

– De høye strømprisene den siste tiden, i kombinasjon med ganske omfattende statlige avgifter på strøm, gjør at vi nå ser en økning i antallet inkassosaker, sier PR-ansvarlig Rita Lund Thune i NorgesEnergi til P4.

Thune ber kundene om å si fra hvis de ikke klarer å betale regningen, slik at de kan få delt den opp eller få betalingsutsettelse.

Kan få utsatt regningen

– Så lenge du har hatt et godt kundeforhold og ikke har betalingsanmerkninger og utestående regninger, så er det ikke noe problem å få utsatt og delt opp regninger, sier hun til Nettavisen.

Thune påpeker at dette ikke er noen varig løsning, men at noen da kan legge høye strømregninger fra vinteren til en måned med mindre utgifter.

Dette alternativet blir langt billigere ennå la sakene gå til inkasso med de gebyrer og salær det medfører.

– Bør redusere avgifter

Thune påpeker at siden 2013 har el-avgiften økt nesten dobbelt så mye som prisveksten, og at avgiften må reguleres på en annen måte.

– Men bør ikke strømselskapene også ta ansvaret for at strømprisen er høy?

– Nei, vi i NorgesEnergi ønsker at prisene skal være så lave som mulig, men dette reguleres blant annet av tilbud og etterspørsel.

– Spørsmålet om handel med Europa er mer komplisert. Det er politisk besluttet at norske kraftprodusenter skal handle strøm med Europa, og det er ikke gitt at prisen hadde vært lavere i Norge hvis vi ikke hadde hatt den handelen, sier Thune og legger til at dette fører til jevnere strømpris gjennom hele året.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken