Nye strømmålere har avverget flere branner, ifølge strømselskapene

Digital strømmåler installert i sikringsskap.  I året som kommer vil mer enn halvparten av norske strømkunder få en ny og digital strømmåler installert hjemme.

Digital strømmåler installert i sikringsskap. I året som kommer vil mer enn halvparten av norske strømkunder få en ny og digital strømmåler installert hjemme. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Alle norske husstander skal nå ha ny digital strømmåler. Allerede har de nye målerne avverget brannfarlige situasjoner.

Med de digitale strømmålerne kan nettselskapene motta spenningsmålinger og jordfeilvarsling direkte fra alle kundene sine, ifølge Teknisk Ukeblad. Uvanlige utslag kan tyde på brannfare.

– I høst fant vi tre tilfeller der det var svartbrent i plasten og isolasjonen i det elektriske utstyret hos kunden. Der vet vi at det kunne blitt brann, sier Silje Ingebrigtsen i Alta Kraftlag.

Også Haugaland Kraft har lignende erfaringer. I vår fikk de inn målinger som viste kritisk spenningsfeil hos en privatkunde i Haugesund. Da de kom til stedet, var inntaksboksen rødglødende, og det gnistret fra ledningene.

– Vi har flere ganger avdekket dårlige klemmeforbindelser med varmgang som kunne ført til brann hos kunder, sier fagansvarlig for smartnett Svein Inge Djursvoll hos Haugaland Kraft til Teknisk Ukeblad.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken