Stratos kom hjem

ENDELIG: To år gamle Stratos kom hjem fredag ettermiddag etter en påkjørsel for 11 dager siden. Hundeeier, Torbjørn Onsrud, opplyser at Stratos er sliten, men ellers i god form. FOTO: ASBJØRN RISBAKKEN

ENDELIG: To år gamle Stratos kom hjem fredag ettermiddag etter en påkjørsel for 11 dager siden. Hundeeier, Torbjørn Onsrud, opplyser at Stratos er sliten, men ellers i god form. FOTO: ASBJØRN RISBAKKEN

Artikkelen er over 5 år gammel

11 dager etter at han ble påkjørt, kom Stratos plutselig hjem.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Det var om formiddagen mandag 5. mars at Torbjørn Onsrud fra Biristrand og bordercollien Stratos skulle ut i skogen for å hogge ved. Mens Onsrud tok gårdens traktor skulle hunden løpe skisporet bortover. Plutselig løp hunden ut i vegen akkurat idet en bil kom kjørende.

- Det gikk så fort. Jeg så kollisjonen mellom bilen og hunden, at Stratos gikk to ganger rundt, før han løp videre oppover en gårdsvei og ble borte, sier Torbjørn.

Stratos ble etterlyst. Flere lokale medier har trykket bilde og etterlysninger. Sosiale medier er også benyttet. En rekke leteaksjoner er gjennomført, men ingen har sett hunden.

- Jeg har ropt på Stratos og ønsket at han skal komme hjem, sier Torbjørns mor, Wenche.

Fredag ettermiddag bestemte Torbjørn og ei venninne seg for å lete etter hunden en gang til. De tok snøscooter og kjørte litt oppover i skogen. Ifølge Onsrud er hunden veldig glad i å løpe etter snøscooteren. En liten stund etter at de hadde reist, kom Stratos plutselig løpende fra naboeiendommen.

- Vi vet ikke hvor den har vært, sier Torbjørn.

- Men han var ikke særlig andpusten, så vi tror ikke han hadde løp langt før han dukket opp på verandaen. Han var sliten, og han er blitt tynn, sier Wenche.

Vekta viser nå fem kilo mindre enn for et par uker siden. Stratos har sår ved det ene øyet, ved munnen og på halen. Fredag kveld var hunden til veterinær for sjekk. Han er i fin form, men har en betennelse i halen.

- Nå blir det penicillinkur, sier Torbjørn.

Stratos er tydelig sliten etter påkjennelsen. Han vil helst ligge rett ut på gulvet eller sofaen. Bortsett fra det og sårene, merker ikke matmor eller matfar noen forskjell på hunden.

- Det er helt utrolig at han har kommet hjem. Vi vil takke alle som har hjulpet oss med å lete, sier Wenche Onsrud.

Artikkeltags