Gå til sidens hovedinnhold

Storsykehus og psykiatri samlet tilhørere

Artikkelen er over 8 år gammel

Fullt møtelokale da Sykehuset Innlandet gikk for storsykehus, med ti mot én stemme.

Det hersket vel liten spenning om utfallet av sak nummer 54. Likevel fyltes møtelokalet i Brumunddal til raden. Som antatt vedtok styret i Sykehuset Innlandet å jobbe videre mot en sammenslåing av de fire akuttsykehusene til ett hovedsykehus ved Mjøsbrua. Men en enslig stemme sørget for at det ikke ble enstemming, Lars Ola Thorud fra Lillehammer. De ti andre delte i mer eller mindre grad overbevisningen til administrerende direktør Morten Lang-Ree.

Dermed er det viktige prinsippvedtaket tatt. Et historisk vedtak, som vil gi et bærekraftig sykehus til neste generasjon, mente flere av styremedlemmene.

Men det var en annen sak som også trakk folk. Prosjekt psykisk helsevern la fram sin foreløpige rapport i arbeidet med å omstrukturere psykiatrien i de to fylkene. Denne prosessen innebærer betydelige kutt. Prosjektlederne la fram en skisse som vil gi 30 millioner i reduserte kostnader. Denne innebærer blant annet nedleggelse av flere poster ved Reinsvoll sykehus. Direktør for psykisk helsevern, Gunn Godtland Bakke informerte at det er betydelig større beløp som skal spares, og at det finnes flere tiltak på blokka.