Gå til sidens hovedinnhold

Storstilt innflytting hos Bohus på Kallerud

Artikkelen er over 14 år gammel

2. januar åpner Bohus sin nye store møbelforretning på Kallerudlia i Gjøvik. Innflyttingen startet for en uke siden, og nå begynner den nye butikken virkelig å ta fasong.

– Vi er i god rute til åpningen, forsikrer daglig leder Per Arne Bjørklund.

– Alle de 16 ansatte jobber 12-timers dager, så da blir det mye gjort.

Det har lenge vært hemmelighet rundt åpningsdatoen, men nå er den altså klar.

– 2. januar er et ypperlig tidspunkt å åpne møbelbutikk på. Da er det høysesong for møbelsalg over hele landet, og vi kommer selvsagt til å friste med meget gode åpningspriser, sier Bjørklund.

Forretningen satser på knallhard markedsføring.

– Alle som leser aviser vil få se det, sier han.

Den nye Bohus-forretningen er på totalt 3500 kvadratmeter, fordelt på to etasjer. Butikken får et luftig og lyst utseende med masse glass og god belysning. Det er lagt vekt på åpne løsninger og få skillevegger, som gjør det lett å ha oversikt.

– Jeg tror publikum vil få en flott og inspirerende butikk som det blir hyggelig å gå rundt i. Vi har god beliggenhet, rikelig med parkeringsplasser og gratis utleie av hengere, sier Bjørklund.

Styrker handelen i Gjøvik

– Har de andre møbelbutikkene på Gjøvik grunn til å skjelve i buksene nå?

– Nei, det er fortsatt mye handelslekkasje på møbelsalg til Oslo og andre byer, og jeg tror vi kan være med å tette denne lekkasjen. Etableringen av Bohus Gjøvik vil trolig bidra til å styrke Gjøvik som handelssenter, til glede for alle møbelbutikkene i distriktet.

– Hva kjennetegner Bohus-konseptet?

– Vi har høy servicegrad og er store på norske møbler. Kjeden fører blant annet møbler fra Hjellegjerde, Brunstad, Formfin og Stordal. Videre er vi gode på å favne alle aldersgrupper.

– Hvordan er prisnivået?

– Vi har både rimelige og eksklusive kolleksjoner. Her finner du både sofaer til 5000 og 25.000 kroner. I dag kan man få kjøpt alle slags varer på internett, inkludert møbler, og vi klarer ikke å konkurrere med dem på pris. Desto viktigere er det at vi satser på service. Vi har ni møbelselgere, fire interiørarbeidere og tre lagerarbeidere. Flere av dem har solid bransjeerfaring fra før, sier Bjørklund. Selv kommer han fra Byggmakker Skattum, der han har 15 års fartstid.

Stor interiøravdeling

– Hva slags produkter satser dere på i tillegg til møbler?

– Vi har en stor interiøravdeling med alt fra gardiner og lamper til pynteting og tepper. Bohus er for øvrig meget gode på tepper, så det har vi rullet inn skikkelig mye av.

– Hva skiller dere fra de andre møbelforretningene i distriktet?

– Vi har mye av det samme utvalget som Bohus-forretningen på Vingrom, men sammenliknet med de andre møbelbutikkene er vi ganske forskjellige. Kjedene er flinke til å spisse sortimentet sitt, sier Per Arne Bjørklund.

Bohus Gjøvik har som mål å omsette for 30 millioner kroner første året. Bygget eies av Helge Aune AS på Vingrom, og driftsselskapet er fordelt mellom Helge Aune AS og Møbelhuset Invest AS på Leira.