Det var svart av folk, flere hadde ventet minst en time utenfor, som sto i kø for å slippe inn da det nye kjøpesenteret på Raufoss åpnet torsdag formiddag. 15 nye forretninger, inkludert Vinmonopolet, var klar til åpningen, og senere på våren kommer ytterligere to forretninger i drift i det nye senteret med 6500 kvadratmeter grunnflate nord i Storgata.

Rune Stensvehagen fra eier og byggherre Innlandet Eiendomsutvikling skrøt av hele prosessen rundt byggingen av senteret.

– For et knapt år siden lå Kortostoppen her vi nå står. 50.000 kubikkmeter masse ble flyttet, og det skjedde uten at vi fikk noen særlig kritikk. Bare ni måneder senere, altså så langt som et svangerskap, er vi klar for å åpne senteret, konstaterte Stensvehagen og roste alle sine samarbeidspartnere.

– Kommunen har møtt oss på en måte jeg vil hevde er sjelden kost, skrøt han og lovet å bidra til ytterligere utvikling av Raufoss sentrum som handelssted. Den samme tanken hadde ordføreren.

– Kjøpesenteret er en viktig brikke i arbeidet med å ruste opp Raufoss sentrum. Når Innlandet Eiendomsutvikling valgte å satse på Raufoss, er jeg glad for at de også har gjort det på en skikkelig måte, sa Stein Knutsen.