Gå til sidens hovedinnhold

Stian svømmer langs hele Mjøsa

Artikkelen er over 7 år gammel

Som en del av prosjektet «Svøm for livet» svømmer Stian Vikra Mjøsa på langs. Han har allerede tilbakelagt over 20 km på de to første etappene. Nå gjenstår om lag 80 km i vannet som holder 10–14 grader.

I 1997 mistet Stian en fetter som kunne ha overlevd dersom han hadde fått et nytt hjerte i tide. Nå ønsker han å rette fokuset mot organdonasjon ved å støtte Stiftelsen Organdonasjon gjennom svømmeprosjektet. Den tidligere marinejegeren som blant annet har svømt over Den engelske kanal, har nå fullført to av ni etapper langs Mjøsa.

Skryter av Røde Kors

Den andre etappen gikk så bra at Stian nå ligger foran skjema, og Røde Kors Østre Toten hjelpekorps får mye av æren.

– Røde Kors på Østre Toten har gjort en kjempegod jobb. Folkene i følgebåten gjorde en utmerket innsats. Det er en trygghetsfølelse når hjelpemannskapet kan jobben sin, forteller Stian.

Han svømte to kilometer lenger enn planlagt under den andre etappen. Dermed endte gårsdagens svømmetur på hele 14 km.

– Jeg er veldig fornøyd så langt. I dag minket vi mye på totalen, sier han.

Opplever gjestfrihet

Tirsdag overnattet han på Biristrand Camping før han svømmer videre mot Stokke Nedre Gård onsdag formiddag.

– Da jeg lette etter overnattinger langs Mjøsa, var det en jeg kunne tenke meg å overnatte på hver dag. Dessverre er det ikke så fornuftig logistikkmessig. Så jeg får nyte den ene dagen jeg får her på Stokke Nedre Gård, skriver Stian på nettsidene sine. Videre skryter han av gjestfriheten ved Stokke Nedre.

– Som om det ikke var nok at jeg fikk overnatte her, så viste det seg at jeg ikke fikk lov til å betale. Den sjarmerende damen i telefonen ville støtte prosjektet med en overnatting, og det uten at jeg hadde spurt og uten å forlange noe tilbake! Snakk om gjestfrihet!

Det gjenstår fortsatt syv etapper som blant annet tar han til Gjøvik, Hekshustranda Camping, Viken 2, Feiring og til slutt Minnesund.

Kommentarer til denne saken