Vegvesenet kontrollerte 400 tyngre kjøretøy denne uka – nesten 80 av dem fikk kjøreforbud

Artikkelen er over 2 år gammel

Nærmere 80 tunge kjøretøy fikk kjøreforbud inntil feil og mangler er rettet opp. Åtte tilfeller var så alvorlige at det førte til anmeldelse.

DEL

Statens vegvesen har hatt intensive tungbilkontroller den siste uka. Ved kontrollstasjonene på Otta, Gol og Kalplassen på Fagernes har tyngre kjøretøy blitt vinket inn.

– Totalt sett er resultatet bra, sier fagleder i vegvesenet, Martin Børresen i ei pressemelding.

Dårlige dekk

35 kontrollører har vært i sving på de tre nevnte kontrollstasjonene i løpet av uka. I tillegg har noen kontrollteam kjørt patruljer i området rundt Gol og på Riksvei 3 i Østerdalen. Disse har stoppet kjøretøy langs vegen, opplyser vegvesenet.

– Hovedfokuset denne uka har vært vinterutrustning. De fleste vi har stoppet har hatt greie dekk og riktig antall kjettinger, men vi har stoppet biler med tilnærmet blanke dekk. Det trekker ned helhetsinntrykket, sier Børresen.

Til sammen fikk 16 førere gebyr for dårlige dekk, eller mangler på kjettinger. Sju førere fikk kjøreforbud og 20 fikk mangellapp.

– I tillegg til at vi sjekket dekk og antall kjettinger, måtte flere fører brette ut kjettingene sine slik at vi fikk sett at de faktisk passer til dekkene på vogntoget. Det var for øvrig flere vogntog, både norske og utenlandske som kom inn til kontrollene med kjettinger forskriftmessig montert. Det er gledelig, sier Børresen.

Åtte anmeldt

I løpet av uka har 400 tunge kjøretøy blitt kontrollert i løpet av uka.

Nærmere 80 kjøretøy fikk kjøreforbud inntil feil og mangler var rettet opp. Av disse var det 17 tilfeller av dårlig lastsikring, 11 som hadde montert utstyr i frontruta som var til hinder for sikten og seks biler som hadde mangler ved bremsene. I åtte tilfeller var det som ble avdekket så alvorlig at det førte til anmeldelse.

– Det ble blant annet stoppet en fører fra Ukraina som viste seg å ha falskt førerkort. Han ble utvist fra landet og er tatt hånd om av politiet. Vi skrev også ut fem anmeldelser for grove brudd på kjøre- og hviletidsreglene, sier Børresen.

StedAntall kontrollerSkriftlige manglerKjøreforbudGebyrAnmeldelser
Gol334311
Kalplassen1826648143
Otta1595127224
     
Sum37412178378

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken