Sæmund Moshagen" /> Sæmund Moshagen" /> Gå til sidens hovedinnhold

Stange og Smitborg ble til én skole

Artikkelen er over 13 år gammel

Det var vemod og fest på en og samme dag da elevene fra Smitborg og Stange barne-skoler mandag marsjerte inn på nye Stange skole.

200 barneskoleelever var med og skrev skolehistorie i Østre Toten mandag. 84 av dem startet dagen med å markere slutten på Smitborg skoles 153 år lange liv.

Nedlagt

Da skoleklokka klang for aller siste gang mandag morgen, låste representanter for elevene døra etter seg og satte opp plakat med beskjed om at skolen var nedlagt fra dags dato. Deretter marsjerte de i samlet flokk under skolens fane de seks kilometerne via Skreia sentrum til sin nye skole på Stange.

Smeltet sammen

Der ble de møtt av Skreien musikkforening i front for 116 stangeelever. I skoleporten smeltet de to skoletogene sammen til ett, og ble samlet for velkomstseremoni i skolegården på nye Stange skole som en symbolsk handling på at to barneskoler i Skreiafjerdingen er blitt til én fra nå av.

- Nå er vi én skole og én elevflokk. Det er en stor dag for alle med tilknytning til Stange og Smitborg. Sola er til bare for oss i dag, sa rektor på nye Stange skole, Svanhild Brennhaugen, da hun tok imot sine 200 elever i samlet flokk for aller første gang.

PDF-avisen