Planlegger stort skateboardmaraton

STOR SUKSESS: Skateanelleget på Gjøvik fikk mye ros da det ble arrangert NM. Nå er Gjøvik Brettklubb klar for nytt stort arrangement. (ARKIVBILDE)

STOR SUKSESS: Skateanelleget på Gjøvik fikk mye ros da det ble arrangert NM. Nå er Gjøvik Brettklubb klar for nytt stort arrangement. (ARKIVBILDE) Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

GJØVIK: Skateboardklubbene rundt Mjøsa vil arrangere et skateboard maraton over fire dager til sommeren.

DEL

Det vil bli full fart og luftige svev i skateparken i Gjøvik til sommeren dersom planene til fem skateboard-klubber rundt Mjøsa blir noe av.

Mjøsskate er et regionalt samarbeid, og det planlegges konkurranser for seniorer og juniorer i Stange/Hamar, Brumunddal, Lillehammer og Gjøvik.

I sommerferien

– Vi planlegger et fire dagers konsept over en langhelg. Vi skal være en dag på hver plass. Arrangementet på Hamar og Stanga slås sammen, opplyser Sigurd Morten Vik i Gjøvik Brettklubb.

Dato er ikke fastsatt ennå, men arrangementet skal holdes i sommerferien. Vik opplyser at det må samkjøres med NM og andre konkurranser.

– Vi vil invitere de beste. Det kan hende vi lager en eliteklasse, men det skal også være mulig for lokale skatere å delta, sier Vik.

Alle de fem stedene har ifølge Vik bra anlegg, og både i Gjøvik, Hamar og Brumunddal er det muligheter for å arrangere konkurransen innendørs dersom været ikke tillater at det går utendørs.

De fem skateklubbene har søkt kommunene om økonomisk støtte til gjennomføring av arrangementet. Søknaden er ikke behandlet ennå.

Bli blant de største og beste

Ifølge søknaden tror arrangøren at Mjøsskate vil bli en av de aller største skateboard-arrangementene og har potensial til å trekke til seg skatere fra hele Skandinavia. Målet er at arrangementet skal ha samme nivå som blant annet NM og Oslo Games.

Konseptet går ut på å frakte deltakere og publikum i busser fra park til park. Det blir premiering på hvert sted, men det legges også opp til en hovedpremie som skal gå til en sammenlagtvinner.

– Mjøsskate skal være et skateboard maraton der det gjelder å vise ferdigheter i alle type terreng. Vi håper det blir et årlig arrangement, sier Vik.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags